Adm. direktør Geir A. Moe i Norges Lastebileier-Forbund etterlyser mer fleksibilitet.
Adm. direktør Geir A. Moe i Norges Lastebileier-Forbund etterlyser mer fleksibilitet.

Stopp uten etterutdanning

Det vises ingen nåde for yrkessjåfører som ikke har tatt den lovpålagte etterutdanningen. Blir de stoppet i kontroll, er politianmeldelse resultatet.

NRK Sogn og Fjordane melder at Statens vegvesen i region vest nesten daglig stopper yrkessjåfører som ikke har tatt etterutdanning innen fristen. Adm. direktør Geir A. Moe i Norges Lastebileier-Forbund uttaler at mange NLF-medlemmer er forvirret, blant annet fordi de opplever informasjonen på nettsidene til Statens vegvesen som feilaktig og vanskelig tilgjengelig. - Jeg mener det må vises litt fleksibilitet i oppstartsfasen som vi er i nå, sier han.

Uten arbeid

Blir man tatt for kjøring uten nødvendig etterutdanning, er det ikke bare boten som svir. For å kunne arbeide videre som yrkessjåfør, må man ta den nødvendige etterutdanningen først, og det kan ta sin tid. Dermed står man uten inntekt i uker eller måneder.

- Misforståelse er nok til å gjøre feil, sier Henning Harsem i trafikkskolen LEARN.
- Misforståelse er nok til å gjøre feil, sier Henning Harsem i trafikkskolen LEARN.

Noe av usikkerheten har sin årsak i at det var den utløpsdatoen man hadde på førerkortet 10. september 2008 for buss og 10. september 2009 for lastebil som er avgjørende for når man skal på kurs. - Hvis man eksempelvis har utvidet førerkortet etter den tid, står det ny utløpsdato på førerkortet, mens det er en dato i 2008 eller 2009 som er avgjørende for etterutdanningen, uttaler Henning Harsem, adm. direktør i trafikkskolen LEARN. I dette og noen andre tilfeller er det fort gjort å gå i fellen.

LES OGSÅ:

Forsiden nå