Med over 100 vogntogoppstillingsplasser - 14 med strøm til kjøl/frys - sør for Oslo, er dette en velkommen plass for mange som leter etter et lovlig sted å hvile.

STOR gratis døgnhvileplass med strøm

Nå er den gigantiske døgnhvileplassen ved E6 sør for Oslo åpnet. Her er det plass til modulvogntog, oppstilling med strøm til kjøl/frys og anlegg med dusj og toalett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Mandag 31. oktober klippet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen båndet for å markere at Østlandets - og kanskje Norges - største oppstillingsplass for døgnhvil er åpnet.

SE KART HER

Stedet er Fugleåsen i Ski kommune, noen hundre meter fra E6. Her er det plass til over 100 vogntog - 25 av dem kan være modulvogntog.

- Plassen er forbeholdt sjåfører som er underlagt reglene om kjøre- og hviletid. Den skal ikke brukes av andre, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Kamera og vakthold

Det er Vegvesenet som betaler for drift og vedlikehold av plassen. Det er kameraovervåking av plassen og skal være vakthold.

På et skilt er det opplyst at det maksimalt er lov å stå 24 timner på plassen. Det vurderes etter det AT.no vet å erstatte dette skiltet med ett som tar høyde for at ukehvil krever mer enn 24 timer.

Det er sanitæranlegg med dusj og toalett. I kvinnenes avdeling er det dusjer med låsbare dører. Det er også dusj og toalett for handikappede.

Midlertidig løsning

Den store hvileplassen ved Fulgeåsen er bare en midlertidig løsning. Planen var å opprette en slik stor plass ved E6 Taraldrud et par kilometer mot nord. Her er det imidlertid utfordringer på grunn av alunskifer som har relativt høy radioaktivitet.

- Vi har en fem års leiekontrakt med Åsland Næringspark Eiendom AS. Vi skal arbeide for å få til en permanent døghvilplass ved Taraldrud i disse fem årene. Det er fullt mulig å få til en oppstillingsplass ved Taraldrud, sier Karbø til AT.no.

Bra for sikkerheten

Fra Ski kommune stilte ordfører Tuva Moflag.

- Det er bra for trafikksikkerheten å få på plass en stor døgnhvilplass. Da slipper vogntogsjåførene å måtte parkere ulovlig andre steder, sa hun i forbindelse med åpningen av plassen mandag 31. oktober.

Herretoalettet.

Hun er glad det er overvåking og vakthold på den store plassen:

- Da kan vi unngå å få uønsket aktivitet her.

 

Kom raskt på plass

Avtalen ble om å bruke området til vogntogparkering ble underskrevet i juli å år.

Vann, avløp, strøm og asfalt er kommet på plass raskt etter sommeren og sanitærbygningen kom på plass for få dager siden.

Noen av herredusjene. Disse er uten dør.

- Jeg er glad når jeg hører hvor rakst dette har kommet på plass og ser hvor bra det er, sier Ketil Solvik-Olsen.

Med denne plassen er det 38 døgnhvileplasser i Norge. Vegvesnet har 90 som mål.

- På sikt kan det komme på plass en app som viser ledig kapasitet på plassene i Norge, slik man har i Tyskland, sier statsråden.

Powered by Labrador CMS