Trykk i hver dråpe på Sopihops nye feiemaskin.
Trykk i hver dråpe på Sopihops nye feiemaskin.

Stor Sandhaug hos Sopihop

Sandhaug AS har levert landets første lastebilbaserte feiebil til Sopihop i Stavanger. Det solide og velutviklede feieutstyret fra Val´Air er spesialbygd for norske forhold.

A&Ts medarbeider var med på overleveringen i Stavanger 8. februar. Å si at utstyret ga franske følelser er kanskje litt overdrevet, men det er i alle fall feiende flott.

Det synes også far og sønn, Rune (direktør) og Hans Ola (salgs- og markedssjef) Sandhaug og daglig leder Johnny Ånderå i Sopihop. Rune Sandhaug understreker at den nye lastebilmonterte feiebilen bidrar til en ny dimensjon innen feiebransjen.

Uten tvil

Ifjor reiste Johnny Ånderå til Frankrike for å teste den nye bilen med5000 litersvanntank og høytrykkspyling.

- Jeg var ikke tvil i min sjel. Etter å ha sett på flere løsninger, var valget enkelt. En komplett maskin med lavt lydnivå, hydrostatisk kraftoverføring, lavt dieselforbruk, mindre CO2-utslipp, høytrykkspyling og justerbare koster på begge sider av bilen, setter renhold i et nytt perspektiv med en ny og bedre standard, sier Johnny Ånderå.

Rune Sandhaug understreker at Sopihop har fått et nytt solid og robust redskap.

- En lastebilmontert feiemaskin har vært savnet på markedet. Den kan høytrykkspyle veibane, fortau og midtrabatter. Større vanntank gir økt kapasitet og stor fleksibilitet, i tillegg til å begrense kjørelengde og slitasje på maskin. Viften med 2700 omdreininger i minuttet gir også en stor sugekapasitet. Vi ser frem til å presentere den nye lastebilmonterte feiebilen på "Vei og Anlegg" i mai, sier Rune Sandhaug.

Sandhaug

Sandhaug AS og Sopihop AS har vært nære samarbeidspartnere i flere år. Sandhaug startet med salg av feiemaskiner i 1996, men solgte den første maskinen til Sopihop i 2001. Sandhaug har base i Gjøvik og har ni ansatte. Hovedproduktet er feiemaskiner med agentur for blant andre franske Val´Air og MFH som har feiemaskiner fra 1,4 til 4 kubikk. Sandhaug selger også snøryddingsutstyr fra Tellefsdal. Selskapet leverer mye snøplogutstyr som5,8 meterbrede klaffvinger til U-plog. Nylig leverte Sandhaug en Ljungby L15 hjullaster med5,2 meterTellefsdal U-plog og6 m3snøskuffe til ATS maskin i Tromsø. I slutten av februar leverer selskapet en 11-tonns hjullaster til Lillebø i Volda.

Sopihop

Sopihop AS ble etablert i 1998 med tanke på utvendig vedlikehold. I dag har Stavanger-selskapet en moderne maskinpark og biler med forskjellig redskap. Det gjør selskapet i stand til å ta på seg ulike typer oppdrag. Sopihop er også ledende leverandør av vedlikeholdstjenester for bygningsmasse i Stavanger-distriktet. Vask av fortau og uteplasser med spesialmaskin som fjerner tyggegummi, grønske, olje med mer tilbys over hele Norden. Sopihop AS samarbeider med flere håndverkere som supplerer selskapets tjenester.

Johnny Ånderå var så fornøyd med leveransen at han under middagen på kvelden ga Sandhaug AS en tilleggsbestilling på èn brukt Volvo hjullaster og én ny MFH 5500 (4 m3feiemaskin).

 

Forsiden nå