Sjøentreprenørens fartøy Caesar i full gang med utdypingsarbeidene av havnen ved Kværners verft på Stord i Hordaland.

Største kontrakt noensinne

Skal sprenge ca. 120.000 kubikkmeter berg og mudre ca. 100.000 kubikkmeter masser.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Sjøentreprenøren AS har skrevet kontrakt med Birken & Co AS på utdypningsarbeidene ved
utvidelsen av Kværners verft på Stord i Hordaland, den største jobben i
selskapet historie.

Som spesialist på undervannarbeid, skal selskapet utføre utdypningsarbeidene i verftshavnen, som skal gjennomgå en oppgradering blant annet med etablering av ny dypvannskai.

Totalt skal 35.000 kvadratmeter - tilsvarende fem fotballbaner i størrelse – utdypes. Arbeidet omfatter blant annet rundt 10.000 kubikkmeter miljømudring, ca. 90.000 kubikkmeter med mudring av rene løsmasser, samt boring og sprenging av ca. 120.000 kubikkmeter berg.

Sjøentreprenøren er et heleid datterselskap av NCC, og dette er den største jobben i selskapet historie siden etableringen i 1999.

- Et betydelig oppdrag

- Vi er svært glade for at Birken & Co har valgt Sjøentreprenøren som underentreprenør. Dette er et betydelig oppdrag, og vi gleder oss til å gå i gang med arbeidene, sier daglig leder Terje Pettersen i Sjøentreprenøren.

Sjøentreprenøren vil ha flere fartøy i drift i løpet av prosjektet, i første rekke er fartøyene Caesar og Mjø 2.

- Prosjektet er med god margin det største i Sjøentreprenørens historie, og passer Sjøentreprenørens utstyr og kompetanse svært godt. Sjøentreprenøren utfører alt av anleggsrelatert undervannsarbeid og har sitt arbeidsområde i hele Norge. Flere av våre ansatte er fra Sunnhordland og det er alltid fint å kunne utføre arbeider på «hjemmebane», sier Pettersen.

Arbeidene startet opp rett etter påsken 2018 og vil pågå frem til høsten 2019.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS