Brutårnet har snart nådd 60 meter.
Brutårnet har snart nådd 60 meter. (Foto: Hætta Ole Martin Lemmonsønn / HAK Entreprenør AS)

Strekker seg stadig høyere

Tårnet på nye Tana bru på E6 i Finnmark begynner å nærme seg 60 meter, og rager betydelig over tårnene på den gamle brua.

Tårnet skal strekke seg 35 meter til frem til slutten av oktober, når det når toppen på 95 meter.

Samtidig med tårnarbeidene i sommer, er det gjort arbeider på selve veibanen. Til sammen er 68 meter veibane sveiset sammen og er klar for å bli skjøvet i endelig posisjon på tårnet.

Brukabler til høsten

Leveransen av skråkabler er under transport til Tana etter å ha vært gjennom kontroll og testing. Etter planen skal de første kablene komme på plass i midten av september 2018, når krysset på tårnet er kommet på plass.

De midtstilte kablene skal være med på å sikre at veibanen henger i riktig posisjon og bærer vekt av bru og de som ferdes der.

Utover høsten 2018 skal ytterligere seks til åtte veielementer monteres på brua med sveising og oppheng i stråkabler. Når dette er på plass vil brua stikke mellom 120 og 150 meter ut forbi tårnet.

Ferdig neste år

- Arbeidet går etter planen. Vi håper at værforholdene utover høsten og forvinteren ikke vil skape problemer for fremdriften videre, sier prosjektleder Kaare Ramberg i Statens vegvesen i Finnmark.

Nye Tana bru skal etter planen settes i trafikk på sensommeren 2019.

Det er altafirmaet HAK Entreprenør AS som leder byggearbeidet. Stålet leveres av Vistal Gdynia s.a. i Polen.

Forsiden nå