Stina Lintho Lippestad har overtatt rattet etter far Kjell Lintho
Stina Lintho Lippestad har overtatt rattet etter far Kjell Lintho

Suksess bygd stein på stein

Den nye daglige lederen i Lintho Steinmiljø AS i Mysen, Stina Lintho Lippestad, har overtatt styringen i et selskap som har 70-80% av det norske markedet for maskinsteinlegging. I tillegg har hun også ansvaret for det nye firmaet, Lintho Områdesikring AS, som skal markedsføres for fullt over nyttår.

Grunnleggeren, Kjell Lintho, er glad for at datteren Stine Lintho Lippestad vier sitt liv til familieselskapet. Hun ser det som helt naturlig å føre tradisjonen videre, og er også overbevist om at hennes universitetsutdanelse i engelsk, statsvitenskap og pedagogikk er en viktig ballast for utvikling av selskapet. Stine har vært ansatt 11 år i firmaet med ansvar for markedsføring. Dessuten begynte hun tidlig å legge legoklosser i mønster for steinlegging.

- Jeg hater å tape, så konkurranse er en viktig motivasjonsfaktor. Det ligger ellers et stort utviklingspotensial i denne bransjen, for det er mye vi kan utrette, sier hun.

Fortsatt med

Kjell Lintho er fortsatt med i driften som teknisk sjef og arbeidende styreformann i Lintho Steinmiljø AS. Det er Stine glad for, og forteller at faren besitter all kompetanse og kunnskap som trengs.

Kjell Lintho er sterkt involvert i det nye agenturet for svenske Pritec Vaculyft AB som er lagt til avdelingen for maskinsalg. Nå utvides området med Vaculyfts maskiner i Norge, en avtale som ble inngått i høst.

- Vi importerer og selger anerkjente vakuumløftmaskiner. Dette er ergonomiske maskiner for enkel håndtering av kantstein, naturstein og gangbaneheller. Maskinene skal vi vise både på Anleggsdagene på Gardermoen i januar og på Vei og Anlegg i mai, forteller Kjell Lintho.

Også firmaet Lintho Områdesikring AS får den samme lanseringen fra nyttår.

Dette firmaet skal drive med høysikkerhetsgjerder og drifte disse.

- Vi ser at vi kan dra fordel av at det er samme kundegruppe som bruker belegningsstein, sier Lintho.

Egen nisje

Lintho startet virksomheten med kantstein- og belegningsarbeider som enkeltmannsforetak og en gravemaskin i 1985. En av de første jobbene var å bygge fortau for Oslo kommune.

Ønsket om å finne sin egen nisje, førte til at Lintho i 1991 importerte Norges første leggemaskin. Han ble med dette den første aktøren i bransjen som kunne tilby et landsdekkende konsept basert på spesialmaskiner. Etter 20 år fremstår selskapet som seriøst og profesjonelt med en sentral plass i bransjen.

Idag er Lintho Steinmiljø AS et spesialfirma for maskinlegging av belegningsstein. Bedriften har fire Optimasmaskiner, masseutleggere i ulike størrelser som benyttes for utlegging og presis avretting av settelag, samt flere hjullastere.

Selskapet rundet nylig 2 mill. m2 lagt belegningsstein, en milepæl som forteller at belegningsstein har en solid posisjon i forhold til andre toppdekker.

- Det forteller også at vårt firma har spilt en betydelig rolle i denne prosessen, kommer det samstemt fra far og datter Lintho. Målsettingen er å få en posisjonen som ledende i Europa innen området totalleveranser av toppdekker i belegningsstein.

Forsiden nå