Bente-Strøm Gundersen og Jan Floberg på standen til Topcon på messen World of Concrete i Las Vegas.
Bente-Strøm Gundersen og Jan Floberg på standen til Topcon på messen World of Concrete i Las Vegas.

Suksess i Las Vegas

Norske DigPilot AS merket stor pågang i bestillinger av styringssystemet som ble vist på World of Concrete i Las Vegas i vinter.

DigPilot er utviklet og produseres i Norge. Styringssystemet for gravemaskiner ble vist på standen til Topcon på utstillingen i Las Vegas. Rett nok under et annet produktnavn, Topcon X-22. DigPilots Jan Floberg og Bente-Strøm Gundersen representerte det norske selskapet i USA, og rapporterer om stor interesse.

- Faktisk så mange som 50 sett ble solgt. Amerikanerne har helt klart sansen for god «entreprenør-virksomhet», gliser Floberg etter hjemkomst.

Internasjonal interesse

DigPilot merker stadig økende interesse fra utlandet for maskinstyringssystemet som kan kjøres både med og uten GPS. Nylig var salgssjefen fra Topcon i Norge for å legge opp budsjettet for året, og Floberg sier salget kommer til å øke betydelig. Kanskje opp mot 1000 solgte sett i Norge og utlandet innen kalenderen skifter til 2013.

- Vi passerer 500 solgte enheter nå ved påsketider. Jeg venter at det tallet nærmest dobler seg innen utgangen av året, sier Floberg.

Han sier også at nye versjoner som blir lansert «de kommende årene» allerede ligger på prototypestadiet.

Forsiden nå