Adm. direktør Stefan Funch i Dekkmann kan ønske velkommen til 9100 kvadratmeter.
Adm. direktør Stefan Funch i Dekkmann kan ønske velkommen til 9100 kvadratmeter.

Super-dekksenter på Furuset

- Vi gleder oss til å ta i bruk det som trolig er Europas største dekksenter, sier Steinar Stakvik som er avdelingsleder på Dekkmanns nye dekksenter på Furuset I Oslo.

Stakvik og hans ti medarbeidere har grunn til å juble. Det nye dekksenteret ligger omtrent midt i smørøyet når det gjelder store kundegrupper. 24.000 tungbiler passerer hvert døgn forbi på E6 som stryker like forbi anlegget. Innenfor en radius på 20 minutters kjøring bor det dessuten en kvart million mennesker. Mange av disse har behov for dekk og et sted å oppbevare dem. Det er for lite dekkhotellkapasitet i Oslo-området. Det nye senteret representerer en investering på 20 millioner kroner, og selskapet regner med å nå en årlig omsetning på 100 millioner kroner i løpet av noen år.

Stakvik har jobbet i Dekkmann-kjeden i snart seks år og kommer fra stilling som avdelingsleder hos Dekkmann på Karihaugen like i nærheten. Dette anlegget vil fortsatt bestå, men Dekkmann legger ned avdelingen på Alnabru når det nye dekksenteret åpner dørene for kundene 1. juli. Den offisielle åpningen blir først til høsten, nærmere bestemt 14. september.

9100 kvadratmeter

Det nye dekksenteret er på 9100 kvadratmeter og er nesten tre ganger så stort som Dekkmanns nest største senter. Selskapet regner med å skifte dekk på 15.000 lastebilhjul i året, samt rundt 100.000 dekk på personbiler hver sesong, altså to ganger i året. I tillegg har anleggets dekkhotell plass til minst 50.000 hjul. Med den sterke veksten som er i Oslo-området, vil nok disse tallene øke etter hvert.

Viktig for tungbilene

Det nye dekksenteret blir av stor betydning for nyttekjøretøyene. Det er grei adkomst fra E6, og rundt 12% av trafikken er tungtransport. En analyse som ble gjennomført av Statens vegvesen i 2008, viste at trafikken på E6 ved Alnabru, noen få km nærmere Oslo sentrum, økte med 50% fra 1991 til 2006. Rapporten slo fast at trafikken bare vil øke i årene som kommer.

Adm. direktør i Dekkmann, Stefan Funch, slår fast at behovet for dekk har vokst sterkere enn tilbudet, ikke minst når det gjelder tungbilene.

Også Norges Lastebileier-Forbund (NLF), som har rundt 4000 medlemmer med til sammen 15.000 biler, har uttrykt tilfredshet med at det nå åpnes et dekksenter med stor kapasitet på Furuset. - Det er svært viktig med et godt servicetilbud i Oslo-gryta. Hittil har tilbudet vært veldig begrenset og vanskelig tilgjengelig, sier NLFs forbundsleder Per Madsen.

Når det nye dekksenteret kommer i full drift, vil det være mulig å skifte dekk på 8 - 12 lastebiler og 30 personbiler i timen. Ytterligere en fordel for særlig nyttekjøretøyene er at dekksenteret fra august vil ha åpent 12 timer på hverdager, samt fire timer på lørdagene.

Dekkmanns hovedfabrikat er Continental, særlig når det gjelder nyttekjøretøy, men kjeden leverer også Michelin, Pirelli, Gislaved, Semperit, Barum, Sportiva og Generaltire.

Forsiden nå