Swedol-butikk i Sørlandsparken industriområde ved Kristiansand.
Swedol-butikk i Sørlandsparken industriområde ved Kristiansand. (Foto: Bjoertvedt, Wikimedia Commons)

Swedols oppkjøp – ny vekst i arbeidsklær

Swedol AB har kjøpt alle aksjene i Björnkläder Intressenter AB («Grolls») fra Litorina Kapital III og ledelsen i Grolls.

Kjøpet forutsetter godkjenning på generalforsamlingen innen juli, og kjøpesummen som også omfatter innløsning av gjeld, beløper seg til 790 mill. SEK

Groll er ledende innen området personlig verneutstyr og arbeidsklær i Norden. I 2015 omsatte Groll for 1.012 mill. SEK, og hadde et driftsresultat på 83 mill. SEK. Ved årsskiftet hadde Groll 48 egne butikker og 365 ansatte. Store deler av virksomheten skjer i Sverige og Norge, men selskapet har også innpass i Finland og Estland.

Selskapet har en bred produktportefølje med sterke merkenavn innen personlig verneutstyr og arbeidsklær. I Sverige er merkenavnet Björnkläder, i Norge Univern og innen servicesektorer primært Nytello.

For Swedol utgjør personlig verneutstyr og arbeidsklær en viktig del av produktprogrammet som tilbys profesjonelle brukere. Sammen med Grolls sortiment blir Swedol ledende i Norden, heter det i pressemeldingen.

Forsiden nå