Trønderentreprenør med suksess.
Trønderentreprenør med suksess.

Syltern-selskap trosset finanskrisen

SG Entreprenør har hatt en solid oppsving siden etableringen for fem år siden.

Trøndelagsselskapet har i dag 40 ansatte og ca. 145 mill. kroner i årlig omsetning.

Syltern-eid

SG (Syltern Grønning) Entreprenør eies 50% av entreprenørselskapet Johs. J. Syltern, og andre halvparten av Arvid Grønning, Stig Lereggen og Kjersti Strand Gladsø, som også er prosjektleder i selskapet.

Strand Gladsø og syv andre sluttet i VA-avdelingen i Reinertsen AS i 2007 for å etablere SG Entreprenør. Vann og avløp, samt riving, er selskapets viktigste marked.

Trad. entreprenør

- Vi tilbyr også tradisjonell maskinentreprenørvirksomhet, som grøfting og veibygging. Etter hvert har vi også begynt med betongsaging, kjerneboring og asbestsanering, som jo hører med til riving. Johs. Syltern og vi utfyller hverandre godt. Mens Syltern er store på masseflytting er vi sterke på riving og VA, forteller Strand Gladsø som understreker at selskapet har mange spennende prosjekter på gang.

Storoppdrag

- På øyene Storfosna og Kråkvåg utenfor Ørlandet river vi kanonstillinger og bunkere for Forsvaret. På gravesida har vi en stor jobb for Trondheim kommune, MeTroVann, som er et samarbeid mellom Melhus kommune og Trondheim kommune om å etablere reservedrikkevannskilder. Der utførte vi Norges lengste styrte boring med støpejern på 230 meter under elva Gaula, sier Strand Gladsø.

Forsiden nå