Linda Braathen hadde hovedansvaret for opplegg og gjennomføring av rekordtidlig asfaltdag på Mastemyr.
Linda Braathen hadde hovedansvaret for opplegg og gjennomføring av rekordtidlig asfaltdag på Mastemyr.

Tjuvstart på asfaltsesongen

- Vi visste at 35 ville komme, vi håpet på 50 og etter opptellingen kunne vi registrere at over 70 besøkte oss på Mastemyr. Det er vi godt fornøyd med, sier Linda Braathen (36) som holdt i trådene ved Volvo Maskins Asfaltdag onsdag 17. mars.

Selv om asfaltbransjen preges av få og store aktører valgte Volvo denne gang å gå bredt ut med invitasjoner.

- Vi har lært at vi også må få førerne i tale når bredden i programmet vårt skal vises, sier markedssjef David Kristianslund. Sentral maskin var asfaltutleggeren (Volvo ABG 6870), men også asfalt- og anleggsvalsene ble behørig demonstrert.

Spesielt opplegg

Siden det var for kaldt i været til å legge ny asfalt valgte Volvo en mellomting. BA Gjenvinning forsynte maskinleverandøren med noen lass oppmalt gjenbruksasfalt som ble lagt ut på eksisterende asfaltdekke, og deretter komprimert.

Det holdt godt for å få demonstrert maskinene i arbeid selv om dekket var av midlertidig karakter.

Ny hjullaster

På slutten av demonstrasjonen ble nemlig gjenbruksasfalten fjernet ved hjelp av hjullasteren Volvo L50F, en maskin som var flunkende ny og hadde Norges-premiere. Den er utstyrt med steg 3-motor og har fått store endringer på hytta. @%:Forgjengeren hadde betegnelsen Volvo L50E og gikk under navnet "brasilianeren" siden den ble produsert i Brasil. Nå er den blitt tysker og er den største i Volvos hjullasterserie som produseres hos Konz (tidligere Zettelmeyer-fabrikken). Hos Volvo venter man på "high-speed-utgaven" av den nye Konz-lasteren før leveringen til kunder starter.

Forsiden nå