Robin Olsen på kjøpern.
Robin Olsen på kjøpern.

Tollpost har kjøpt Byrknes Auto

Tollpost Globe har kjøpt et av Norges største termotransportører, Byrknes Auto.

- Dette oppkjøpet styrker vår posisjon i logistikkmarkedet, men spesielt innen termosektoren, sier adm. direktør i Tollpost Globe, Robin Olsen.

Viktig aktør

Tollpost Globe overtok tidligere i år Harlem Transport, noe Olsen understreker var et viktig bidrag til termovirksomheten.

- Vi arbeider intenst med å styrke posisjonen innen transport av dagligvare og fisk. Dette gir oss en bedre logistikkbalanse og bidrar ytterligere for å skape muligheter for organisk vekst, både nasjonalt og nordisk, sier Olsen.

Byrknes Auto er en av Norges største termotransportører og tilbyr tjenester primært innen fisk og dagligvare.

Fisk og dagligvare

- Vi har tatt en tydelig posisjon innenfor fisk og dagligvare, samtidig som jeg er trygg på at vi nå kan satse videre som del av et større selskap, sier styreleder Stein-Inge Larsen i Byrknes Auto.

Tollpost Globe omsetter årlig for ca. 2,7 milliarder kroner og er et av Norges tre største transportselskaper. Selskapet sysselsetter 900 medarbeidere og 700 sjåfører fordelt på 30 avdelinger.

Byrknes omsatte i 2011 for 293,6 mill. kroner og har ca. 100 ansatte. Byrknes har hovedkontor på Byrknesøy, samt avdelinger i Oslo, Bergen, Ålesund og Tromsø.

Forsiden nå