Transportselskap straffes for 1140 regelbrudd

Transportselskap straffes for 1140 regelbrudd

Da svenske Transportstyrelsen blant annet gransket kjøre- og hviletider hos Europa Flyer, fant de 1140 brudd på regelverket.

Da Transportstyrelsen valgte ut Europa Flyer for nærmere kontroll, ba de om å få inn alle data på kjøre- og hviletid fra selskapets 64 lastebiler for to måneder i slutten av 2011. Resultatet viste at hver at bilene i snitt brøt regelverket annen hver dag.

- Vi har nylig tatt over dette tilsynet, så jeg kan ikke bedømme om dette er veldig mye, sier Petra Wermström til Helsingborgs Dagblad.

Dersom Europa Flyer skulle betalt for alle overtredelsene, ville regningen blitt på over 2 mill. svenske kroner, men Transportstyrelsen får maksimalt kreve 200.000 kroner, ifølge det svenske tidsskriftet.

Etter at fristen for å betale pengene gikk ut for noen dager siden har ingen penger funnet veien fra Europa Flyer til Transportstyrelsens bankkonto.

- Vi får snakke med Transportstyrelsen om en betalingsplan. Det går ikke å dra frem 200.000 kroner sånn helt uten videre, sier Europa Flyers leder Sebastian Nilsson.

Forsiden nå