Avtalen med Sunward besegles med dobbelthåndtrykk. Fra v. Zhou Yunfan (internasjonal direktør), Magnar Trondrud og Ray Xiao (salgssjef for Europa).
Avtalen med Sunward besegles med dobbelthåndtrykk. Fra v. Zhou Yunfan (internasjonal direktør), Magnar Trondrud og Ray Xiao (salgssjef for Europa).

Trondrud Maskin klar for Sunward-import

Flystreiken satte bom for Magnar Trondruds Bauma-besøk, men det stoppet ikke planlagt kontraktsskriving. Da dørene ble lukket i München, tok kinesiske Ray Xiao og Zhou Yunfan turen til Norge, og mandag 26. april ble kontrakten mellom Trondrud Maskin AS og Hunan Sunward Intelligent Machinery Co., Ltd underskrevet.

De som har passert Trondruds anlegg på Vøyenenga i Bærum kan ikke ha unngått å se Sunward-maskiner på plassen, og har vel ant at noe har vært på gang.

- Det er riktig at vi har hatt samtaler en tid og har solgt Sunnward noen måneder, men i felles forståelse har vi ønsket å føle hverandre på tennene, sier daglig leder Magnar Trondrud. Når man skal inngå et forpliktende samarbeid, er det viktig å gjøre tingene riktig, og det føler jeg vi gjør.

- Forklar dette nærmere?

- Erfaringen viser at det tar tid å innarbeide et merke i markedet. Det er viktig at importøren får gjøre det i sitt tempo, og at det skjer med full aksept fra produsenten. Sunward ble lansert i Norge for fire år siden via importsenter i Italia. Etter hvert ble barnesykdommene plukket av de første maskinene, og fabrikkens representanter har vært lydhøre for vårt opplegg når Sunward skal nyintroduseres.

- Hvor omfattende er importavtalen?

- Vi har startet med kompaktlasterne Sunward 2810 og 3210 og minigraveren SWE 17 (1,8 tonn) og hittil solgt 12 maskiner. Nå venter vi på neste skipning. Avtalen innbefatter at vi skal levere hele maskinspekteret hvor den tyngste gravemaskinen er på 48 tonn. Full range vil vi tidligst ha om et år, for vi ønsker å ta dette trinnvis.

- Tidligere hadde Sunward import og delelager i Italia. Vil dette fortsette?

- Selskapet vil etablere lager og Europa-senter i Tyskland eller Holland, trolig det siste. I tillegg har Sunward også gaffeltrucker på programmet og satser stort. Vi har ennå ikke avgjort om det er noe for oss, sier Trondrud.

- Hvordan føles det å være tilbake igjen som maskinimportør?

- Det var tungt å miste Doosan, men vi har aldri vært i tvil om å komme igjen med et nytt merke. Jeg har vært i Kina, besøkt fabrikken som ligger i Changsas økonomiske sone ikke langt fra Shanghai, og er ikke i tvil om at kinesiske maskiner vil få en solid posisjon i verdenshandelen. Vi er glade for å være tilbake, sier Trondrud.

Forsiden nå