Aurmo Transport er blant Jörg Huhns favoritter.
Aurmo Transport er blant Jörg Huhns favoritter.

Tyske Jörg (39) gal etter norske lastebiler

Tyske Jörg (39) tilbringer all ledig tid i Norge og lager egne modeller av norske lastebiler.

Jörg Huhn deler en del fellestrekk med andre tyskere. Han liker å komme til Norge i feriene sine, og han liker å fiske.

Men har også en del egne særtrekk. I stedet for å fylle fryseren bobilen med fisk, fyller han minnekortet på kameraet med bilder av norske lastebiler.

Det hele startet i 1981 da åtte år gamle Jörg fant et postkort fra Torvikbukt på Møre hjemme hos sine besteforeldre i Øst-Tyskland.

- Siden det øyeblikket har jeg hatt Norges-fetisj. Siden 1991 har jeg brukt hver eneste ferie i Norge, forteller Jörg til AT.no.

Jörg har også en egen Ford S-Max med logo og nettadresse på plass.
Jörg har også en egen Ford S-Max med logo og nettadresse på plass.

Tre, snart fire, barn

Den hyggelige 39-åringen har kone og tre barn på 10, 3 og 1 år, samt «en under arbeid», som i nye og ne er med på lasset til Norge. Men familiefarens fotohobby passer dårlig med en familieferie.

- Jeg er redd jeg må ta de neste norgesferiene alene. Men det er ikke så dumt, for da kan jeg fotografere lastebiler fra 07 til 21!

Men Jörg nøye seg ikke med å bare fotografere norske lastebiler. Hjemme i Tyskland lager han også naturtro modeller av norske biler. Og modellene er til salgs på nettisiden www.nor-truck.de.

Butikk

Og han tjener faktisk en slant på det.

- Jeg bor i Øst-Tyskland, og lønnsnivået her er fortsatt 20-25 % lavere enn i vest. Nettbutikken for modellene er en forretning, og den går bra. Jeg har kunder ikke bare i Europa, men også i Australia, Asia og Sør-Amerika, forteller Jörg.

I øyeblikket jobber han med modeller av biler fra Gjendem Transport, Aurmo, Viktor Berg og Olsbakk Transport. Huhn har spesielt god kontakt med Arnt Aurmo og hans sjåfører.

- De er flotte karer og hjelper meg hvert år med å ta bilder av lastebilene, sier modellbyggeren, som har Volvo F-serie og Scania Streamliner som sine favorittmodeller.

Du kan besøke Jörg sin nettside her.

Jörg Huhn har laget flere modeller av biler fra Toten Transport, som jo har et litt uheldig navn på tysk.
Jörg Huhn har laget flere modeller av biler fra Toten Transport, som jo har et litt uheldig navn på tysk.

Forsiden nå