Den første Komatsu-maskinen, lassbæreren 860.4, er levert til Gauldal Skog AS på Støren.
Den første Komatsu-maskinen, lassbæreren 860.4, er levert til Gauldal Skog AS på Støren.

Valmet blir Komatsu

Etter syv år med japanske Komatsu som eier, går Valmet skogsmaskiner over i historien. Fra 20. januar ble det navnebytte til Komatsu.

De røde skogsmaskinene beholder sin farge, men tre sølvstriper er nytt sammen med Komatsu-navnet.

Komatsu Forest AS på Stange leverte i januar den første Komatsu-maskinen. Det var lassbæreren 860.4 som Gauldal Skog AS i Sør-Trøndelag har kjøpt.

Valmet som rent skogsmaskinmerke, har eksistert siden 1982, tross flere eierskifter opp gjennom årene. Da Komatsu kjøpte Valmet-produsenten i Umeå i 2004 av finske Kone Oy, var det noen som spådde et brått navnskifte. Det tok altså syv år.

Vi vet hva kvalitet betyr og forstår hvilke store krav som stilles både idag og i fremtiden. Vi lytter til våre kunder, slik at vi kan levere produktive maskiner langt inn i fremtiden. Vi kommer til å sette en helt ny kvalitetsstandard for skogsmaskinbransjen. Vi kaller den "Forestry Quality", sier Toshio Miyake, adm. direktør i Komatsu Forest i Umeå. (Komatsu er verdens nest største produsent av anleggsmaskiner, red. anm.)

I forbindelse med navnskiftet lanserer også Komatsu Forest hogstmaskinene 911 og 931 i oppgradert versjon. Nyhetene på 911.5 (16 tonn) og 931.1 (19,4 tonn) er Steg 3B-motorer fra Sisu Diesel hvor den finske motorprodusenten benytter SCR-teknikken (Selective Catalytic Reduction) for å oppnå redusert NOx-utslipp. SCR-teknikken benyttes av de fleste lastebilprodusentene. De nye Sisu-motorene er også mer stillegående og mer drivstoffgjerrige, i henhold til pressemeldingen.

Rommeligere og mer førervennlige hytter og kraftigere bakaksel er også nytt på 911,5 og 931.1.

Forsiden nå