Sennebogen 310 Multiloader betegnes som en krysning mellom en tradisjonell hjullaster og en teleskoptruck/telehandler.
Sennebogen 310 Multiloader betegnes som en krysning mellom en tradisjonell hjullaster og en teleskoptruck/telehandler.

Vårslipp hos Sennebogen

Blant Sennebogens nyheter på Bauma var det særlig 310 Multiloader som fanget vår interesse.

Maskinen er en kombinasjon av vanlig hjullaster og teleskoptruck med hevbar førerhytte. Løftekapasiteten er 10 tonn og i full strekk har teleskopbommen en rekkevidde på9,3 meter. Maskinen er en videreutvikling av modellen 305 C+ Multiloader.

310 Multiloader, som har en egenvekt på 21 tonn, leveres med motoreffekt på 144 kW. Makshastighet er25 km/h. Maskinen er utrustet med luksushytta Multicab som kan heves5 meterover bakkenivå.

280 tonns beltekran

Det manglet ikke på andre nyheter hos Sennebogen. Totalt lanserte den tyske maskinprodusenten 11 ulike modeller. Selskapet har som kjent en lang og stolt kranproduksjon å se tilbake på. Den største krana de bød på i München var beltekranen Sennebogen 7700 med løftekapasitet på 280 tonn (kan økes til over 300 tonn med ekstrautstyr). Avhengig av krankonfigurasjon kan beltekrana oppnå en arbeidsradius på nesten100 meterog løftehøyder på over140 meter.

Markus Bauer i Sennebogen forteller at det er lagt mye arbeid i å gjøre krana velegnet for transport. Kun overvogna har transportmål som overstiger3 meteri bredden, alt annet har en transportbredde under2,41 meter.

Ettersom utstillingsmodellen skulle leveres til Tysklands største utleieselskap for kraner (Franz Bracht Kran-Vermietung GmbH) rett etter Bauma, var krana malt i kundens gulfarge istedenfor i den tradisjonelle grønnfargen.

Sennebogen ser for seg kunder innen offshoreindustri og vindmøllekonstruksjon, så vi utelukker ikke at den norske Sennebogen-forhandleren, IMB Maskiner, får henvendelser på tungvekteren.

Ny materialhåndteringsmaskin

Blant andre maskinnyheter tilhører teleskop-beltekrana Sennebogen 673 med løftekapasitet på 70 tonn og bomlengde på42 meter, samt avfallshåndteringsmaskinen Sennebogen 818M på 20 tonn. Maskinen er utrustet med Sennebogens hevbare Multi-cab, førerhytta kan heves slik at maskinføreren får sikthøyde4,8 meterover bakken.

Forsiden nå