Utleiecompagniet henter hjem det de har leid ut til Alpine Bau på FP1 på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen i dag.

Oppbrudd på Fellesprosjektet

MINNESUND (AT.no): Norske leverandører og entreprenører henter varer og utstyr på Alpine Baus parsell FP1 på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

AT.no har tatt turen til Alpine Baus parsell på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen i dag, torsdag 20. juni.

Salgskonsulent Roger Furuseth sørger for at alt Alpine Bau har leid av Utleiecompagniet blir hentet.

Den første som møter oss på anleggsområdet er salgskonsulent Roger Furuseth fra Utleiecompagniet (UCO). Han samler sammen det han kan finne av utstyr som er leid ut fra selskapet.

- Vi hentet noe i går, og tar med oss resten i dag. Det er stort sett pumper, betongutstyr og førstehjelpskontainere. Vi henter også telehandlere, sier han til AT.no.

Han synes det er trist at det skulle ende på denne måten for østerrikerne:

- Jeg synes synd på arbeiderne som har vært her for Alpine Bau. Det er ikke deres skyld at selskapet har gjort det dårlig økonomisk. Nå står de uten arbeid. Flere av dem har alt spurt om jeg har jobb til dem.

Flere hundre tonn betong hentes

Ett par hundre meter unna er salgsmedarbeider Bernt Iver Groth fra Ølen Betong i ferd med å få kjørt bort betongrør. Han anslår at det blir 10-12 fullastede semitrailere med varer fra Ølen som hentes nå.

Ølen Betong henter betongrør i dag. Øst Kran & Transport er leid inn for å hente rørene.

Loe Rørprodukter AS har også mange betongrør og -kummer på FP1. Transportleder Kay Lien administrerer henting av betongvarer:

- Vi har ganske betydelige utestående beløp. Vi avtalte med Alpine Bau i går at vi kan hente betongproduktene våre, sier han til AT.no.

Lederen anslår at de står nærmere 3000 tonn betongprodukter fra Loe på FP1. Den foreløpige planen er å hente ca. 150 tonn nå, og se an sitasjonen for resten. Problemet er at mange av betongkonstruksjonene er spesiallaget til Alpine Bau og FP1. De 150 tonnene som hentes nå er de mest standardiserte produktene.

Knuseverkene er på vei bort

Feiring Bruk har grovknuseverk med sorteringsverk, finknuseverk, to hjullastere og en gravemaskin på FP1. Tre maskinførere er i ferd med å demontere verkene.

Transportleder Kay Lien i Loe Rørprodukter AS (t.h.) sørger for at 150 tonn betongvarer blir hentet i dag. Nikkerud Transport og Kranservice står for transporten. Sjåfør er Bjørn Thore Kristiansen.

- Da vi kom på jobb i går, var det plutselig helt stopp i arbeidet her. Så nå pakker vi sammen. Vi flytter alt utstyret så fort vi har på plass spesialtillatelse til å frakte utstyret langs veien, sier maskinfører Espen Larsen til AT.no.

Han opplyser at finknuseren skal til Franzefoss Bruk på Toten, kanskje også grovknuseren. Det skal i hvert fall ikke stå på FP1, der det ikke er arbeid.

Feiring Bruk pakker sammen utstyret i dag på Alpine Baus FP1 ved Minnesund. Maskinførerne Espen Larsen (t.v.) og Kjetil Grymyr tar en kort pause i arbeidet.

Må ha avklaring tidlig neste uke

AT.no treffer prosjektleder Taale Stensbye på Fellesprosjektets brakkerigg ved Minnesund:

- Vi må ha en avklaring fra boet etter Alpine Bau tidlig neste uke. For de har fortsatt kontrakt på FP1. Men vi forbereder oss på å måtte bruke andre aktører, sier han.

Prosjektleder Taale Stensbye på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen i dag.
Parkerte maskiner fra Håkanes Maskin AS.
Parkerte Alpine Bau-maskiner.

Powered by Labrador CMS