Toten Transport foretar et betydelig IT-løft med Vehco Co-Driver.
Toten Transport foretar et betydelig IT-løft med Vehco Co-Driver.

Vehco for Toten Transport

Toten Transport utstyrer selskapets lastebiler med flåtestyringsverktøyet Vehco Co-Driver.

- Vi hadde behov for å skifte ut dataløsningen i våre biler. Vi trengte en stabil plattform som kunne ivareta vår produksjon, samt at vi ønsket å styrke vår miljøprofil. Med løsningen i fra Vecho forventer vi å senke CO2- og NOX-utslippene med 5-10%, noe som er betydelig. Vi valgte Vecho ut i fra en helhetlig vurdering. De er en solid aktør med vel dokumenterte resultater.» sier IT-sjef i Toten Transport, Morten Skjoldal.

Totalt omfatter avtalen system til 250 kjøretøy. Toten Transport har ønsket tjenester som økonomisk kjøring, ordrehåndtering, sporing, posisjonering, hurtigmeldinger, blant annet. Dette skal bidra til at Toten Transport effektiviserer hverdag, både på kontoret og i kjøretøyene.

Toten Transport vil bruke tjenesten for økonomisk kjøring til å redusere utslipp og egne drivstoffkostnader. Systemet dokumenterer reduksjonen, noe som i økende grad blir viktig i dagens konkurransesituasjon. I tillegg får sjåførene tilbakemeldinger på egen kjøreadferd, noe som vil inspirere dem til en mer økonomisk kjøreadferd.

Toten Transport utstyrer også bilene med Motorola MC 65 håndhold datamaskin. Dette gir muligheten for elektronisk signatur, scanning av kolli og sørger for kontinuerlig tilbakemelding til kontoret om status på ordre og leveranser.

- Toten Transport er en kunde vi er meget stolte av og få i vår portefølje, og vi ser frem til et godt og langt samarbeid. Toten Transport er en kunde med høye krav til både stabilitet, driftssikkerhet og brukervennlighet. Dette er noe de vil få ved valget av Vehco Co-Driver sier salgssjef Tore Nestaker i Vehco Norge.

Fakta:

Fra en omsetning på ca. 15 mill. i 1980 har selskapet vokst til å omsette for ca. 750 mill. i 2012.

Vehco Norge har kontorer på Gjøvik og er den norske avdelingen av Vehco AB. Vehco AB er den ledende leverandøren av mobildata til lastebil og bussbransjen i Norden. Firmaet har hovedkontor i Gøteborg, men har avdelinger over hele Europa. Vehco AB omsatte i 2011 for mer enn 160 millioner SEK, og har over 125 ansatte. Vehco har idag over 800 kunder og 30.000 installasjoner over hele Europa.

Kilde: Vehco Norge.

 

Forsiden nå