Veidekke har kjøpt Båsum Boring
(Foto: Veidekke)

Veidekke har kjøpt Båsum Boring

Dette gir Veidekke og datterselskapet Kynningsrud Fundamentering 60 nye ansatte med på laget.

Veidekkes heleide datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått endelig avtale om å kjøpe 70 % av aksjene i Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS.

- Kjøpet styrker oss innen energi- og miljøløsninger, og det tilfører oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

150 millioner kroner

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli store i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving.

Selskapet har en årlig omsetning på ca. 150 millioner kroner med 52 ansatte på Krøderen og åtte i søsterselskapet i Trøndelag.

- Når Båsum Boring nå blir en del av Kynningsrud Fundamentering og Veidekke, får vi sammen muskler til å være med og kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er også viktig for å utvikle vår virksomhet videre, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.

Overtagelse 15. november

Daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS ser muligheter ved oppkjøpet:

- Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sa han da kjøpsprosessen ble kjent 16. juni.

Overtagelsen skjedde med virkning fra 15. november. Kjøpesummen utgjør 73,5 millioner kroner.

Forsiden nå