Glade svensker i Veidekke kunne juble og motta HMS-pris etter å ha danket ut to norske virksomheter i konsernet ved en lederavstemming.

Svensk gruveenhet slo norske konkurrenter

Kandidatene til Veidekkes skandinaviske HMS-pris nomineres av virksomhetsområdene. Veidekkes ledermøte stemte onsdag 12. februar frem vinneren.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Til sammen tre finalister ble presentert på ledermøtet der vinneren ble stemt frem. Vinneren ble den svenske gruveenheten som jobber med fjellsikring og tunneldrift i to ulike gruver i Gällivare og Zinkgruvan. De to andre finalistene, var Mesnakvartalet i Lillehammer og Veidekkes norske industrivirksomhet.

Gruveenheten i Sverige har store avstander mellom de underjordiske arbeidsstedene, og dette gjør effektiv kommunikasjonsflyt utfordrende. Gruveteamet har derfor tatt i bruk digital teknologi for å øke sikkerhetsnivået.

- Gjennom å kombinere involvering og digitale løsninger, har vi kommet frem til en metode som gjør det sikrere å jobbe i gruvene. I Gällivare jobber vi på 60 ulike stuffer, og avstandene er enorme, men vi har wifi og telefoner, og dermed kan vi kommunisere digitalt. Tiltakene har gitt bedre kvalitet i produksjonen og høyere lønnsomhet. Driften blir dessuten mer effektiv, og kunden er fornøyd. Vi er glade for at flere i Veidekke kan ta lærdom av våre erfaringer med HMS-arbeidet, sier Filip Wulkan i AC Gruva, Region Anläggning Nord.

- Arbeidet i gruvene foregår under svært kompliserte forhold. Man jobber sju dager i uken gjennom hele året, både på dagtid og om natten, og i flere skift. De digitale kommunikasjonsløsningene har gjort det enklere å kommunisere på tvers av skift og avstander, vi jobber sikrere og får god kundetilfredshet og lønnsomhet, sier konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson.

Powered by Labrador CMS