Bonde og golfspiller Louis Oosthuizen var svært fornøyd med å vinne gravemaskinen.
Bonde og golfspiller Louis Oosthuizen var svært fornøyd med å vinne gravemaskinen.

Verdensstjerne stakk av med Volvo-graver

Vant 2,5 millioner og gravemaskin samme helg.

Ikke bare vant han selve turneringen Volvo Golf Champions, på søndag, men verdens fjerde beste golfspiller Louis Oosthuizen hadde også sin beste fredag i historien. Da fikk han nemlig premien han har siklet på i to år, en Volvo EC55B kompaktgraver.

Under fredagens spill i golfturneringen, var det nemlig lagt inn en såkalt pro-am-konkurranse, der vanlige folk får spille med golfproffene. Disse vanlige folkene var i dette tilfellet kunder av turneringens sponsor Volvo.

Byttet bil med graver

I pro-am-konkurransen spilte sørafrikanske Oosthuizen sammen med Thongchai Jaidee fra Thailand og amatøren Colin Ledwith. Laget vant konkurransen, der premien var en Volvo V40 personbil til de to profesjonelle spillerne (amatører har ikke lov til å motta premier i golf).

Mens Jaidee var overlykkelig over å vinne sin første bil, ønsket Oosthuizen seg egentlig noe annet, nemlig EC55B-graveren som stod utstilt på banen. Og Volvo godtok at hat byttet inn bilen med graveren.

Heldigvis er ikke Oosthuizen noen vanlig bortskjemt golfspiller. Han driver nemlig også en storgård hjemme i Sør-Afrika, og gravemaskinen vil bli tatt i bruk.

- Det er en fantastisk gave til gården, og det kommer til å bli morsomt å leke seg med den. Jeg har mye flott utstyr på gården, men denne kommer til å bli nyttig når vi skal rydde vekk buskas, sier Oosthuizen.

Ville kjøpe graveren

Han visste hva det sto om da han stod over den siste putten på den siste greenen under konkurransen.

- Jeg hadde noen samtaler med Volvo denne uken med tanke på å kjøpe gravemaskinen. De fortalte meg at jeg kunne få den om jeg vant pro-am-konkurransen, så det var jeg fullstendig klar over da jeg sto over putten på det 18. hullet, sier den sympatiske sørafrikaneren.

Ikke bare stakk han av med graveren verdt rundt 300.000 kroner, men Oosthuizen vant også hele turneringen og en premiesjekk på 350.000 euro (drøyt 2,5 millioner kroner).

Forsiden nå