- Vil ikke utsette sjåførene for livsfare lengre

- Vil ikke utsette sjåførene for livsfare lengre

Nå slutter selskapet med flere hundre ansatte å kjøre til Storbritannia.

(Video fra RT over som belyser situasjonen på grensen til Storbritannia for lastebilsjåfører)

Den nederlandske transportøren Reining Transport slutter å kjøre til Storbritannia. En betydelig økonomisk avgjørelse å ta for ledelsen i selskapet, siden ti prosent av selskapets transporter skjer nettopp dit i dag. det er rett og slett blitt for farlig å passere horder av flyktinger som lager barrikader og kaster gjenstander på vogntogene som skal til fergeleiet i Calais.

- Jeg venter ikke til noen blir drept eller alvorlig skadet. De siste årene har ingenting blir forandret til det bedre i Calais. Og det er ikke bare i Frankrike ulovlige immigranter prøver å komme ombord i lastebilene. Det skjer nå også i Belgia og Nederland, sier adm. direktør Gerrit Hes til nyhetsbringeren De Telegraph.

Reining Transport har ca. 300 vogntog.
Reining Transport har ca. 300 vogntog. Foto: TTM.de

Han sier det ikke er forsvarlig å gjøre forretning på å la selskapets sjåfører blir truet med kjepper og førerhusene bli pepret med steiner på vei gjennom det som oppleves som en krigssone.

- Vi har tatt forholdsregler. Våre sjåfører fyller bare drivstoff minst 25 mil unna Calais. Men flyktningene kommer nå til Belgia og Nederland for å klatre ombord på lasset. Denne katt- og musleken vil vi ikke lengre være med på, sier han.

Forsiden nå