Vinterdekk på alle aksler er det eneste som duger under tøffe vinterforhold.
Vinterdekk på alle aksler er det eneste som duger under tøffe vinterforhold.

Vinterdekk på alle aksler

Det er ikke noe annet enn vinterdekk på alle aksler som duger, ifølge Goodyear.

På kjøretøy som er i drift i områder der det kan forekomme snø og is i lengre perioder, for eksempel i Norden, bruker i hvert fall de lokale lastebileierne som regel vinterdekk det meste av vinteren. - Vi anbefaler på det sterkeste at også operatører som har kjøretøy som bare av og til utsettes for barske vinterforhold, også bruker vinterdekk. Det er et spørsmål om sikkerhet, men også at man sikrer at man kan holde stramme rutetider uten problemer, uansett værforhold. Vinterdekk er ikke et alternativ, men bør være et krav, sier Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires for Goodyear Dunlop Tires EMEA.

Vinterdekk er utviklet for optimal ytelse ved lave temperaturer. Et mer aggressivt slitebanemønster er også nødvendig, ikke bare for godt veigrep på snø og, men også for å fjerne overflatevann når det er mildt.

Ultra Grip

Goodyears serie med nordiske vinterdekk til nyttekjøretøy kalles Ultra Grip. Dekkene er tilgjengelige i mange dimensjoner og består blant annet av styredekket Ultra Grip WTS, drivdekket WTD og tilhengerdekket WTT. Styredekket Ultra Grip WTS har et bredt og dypt slitebanemønster, spesialutviklede Z-lameller og en slitebaneblanding som er egnet for vinterforhold. Ifølge Goodyear tilfredsstiller dekket kravene til kjørelengde, håndtering og bremseevne på våte, snødekte og isete veier. Drivdekket Ultra Grip WTD har et særdeles godt veigrep under barske vinterforhold på snødekte og isete veier. Dekket har dedikert teknologi i slitebanematerialet og stammekonstruksjoner med en spesifikk lamellteknologi. Dekket har utmerket veigrep, stabilitet og bremseevne, samtidig som det har god kjørelengde. Tilhengerdekket Ultra Grip WTT utfyller serien med spesialdekk til bruk på vinterføre, når alle akslene på kjøretøyet må ha montert vinterdekk. WTT ble utviklet til bruk på både veier med fast veidekke, grusveier og skogsveier. Den robuste stammen beskytter mot utvendig skade.

Goodyears vinterdekk er godt tilpasset den nye svenske vinterdekklovgivningen og det norske forslaget til nye vinterdekkbestemmelser for nyttekjøretøy.

LES MER OM VINTERDEKK:Forsiden nå