Materbåndet på den nye Vögele-feederen kan svinges opptil 3,5 m til hver side.
Materbåndet på den nye Vögele-feederen kan svinges opptil 3,5 m til hver side.

Vögele-feeder med svingbart materbånd

Vögele lanserer PowerFeeder MT 3000-2 Offset med svingbart materbånd. Det åpner for et bredt spekter av bruksmuligheter.

Kjernen i Offset-Feederen er det1,1 mbrede materbåndet. Dette kan svinges 55° til hver side og heves/senkes opptil 23°.

3,5 m til begge sider

Dette innebærer at materialet kan leveres opptil3,5 mtil begge sider av maskinen, og på en høyde fra 0,8-3,7 m. Dermed vil feederen være ideell for mating av utlegger fra siden ved for eksempel mating over et midtdele, eller sykkelsti, som ligger på et annet nivå. Det er ikke bare asfalt som kan leveres nøyaktig til ønsket sted. Den nye Vögele-maskinen håndterer også mange andre materialer som grus, resirkulert materiale, etc., fremgår det av pressemeldingen.

Lang holdbarhet

Gjennom den traktformede utformingen av materbelte på 30° vil det ikke oppstå separasjon under materprosessen med transportbåndet. Materbåndet er dessuten spesielt holdbart siden det er produsert uten skjøter.

En "intelligent" strammingsautomatikk bidrar også sterkt til lengre holdbarhet. Maksimal båndstramming brukes bare om nødvendig. Dette bidrar også til lang levetid på materbåndet.

Kontinuerlig utlegging

En uavbrutt og kontaktløs mating av asfalt til utleggeren via feederen er en avgjørende faktor for fullkommen utleggingskvalitet. Særlig gjelder det på større prosjekter når store mengder materiale skal overføres til én eller flere utleggere.

Ifølge pressemeldingen er man med MT 3000-2 alltid garantert høyest mulig materkapasitet. Den kraftfulle Vögele-materen tømmer en 25-tonns lastebil på bare 60 sekunder takket være flere funksjoner som er innebygd i maskinen. Matertroa kan romme opptil 8 tonn materiale, og de proporsjonalstyrte materskruene med400 mmstore skrueblader sørger for en homogen og upåklagelig mating. Og ikke minst, materbåndet har en kapasitet på opptil 1200 tonn materiale pr. time.

Den høye materkapasiteten gir bedre flyt og forbedret logistikk på arbeidsplassen, samt mer manøvreringstid for lastebilsjåførerne. Den kontinuerlige utleggingen sikrer dermed mot ujevnheter som oppstår ved stopp av utlegger.

Bruksområder

De mest vanlige bruksområdene for en feeder er ved legging av store motorveier og store områder som for eksempel flyplasser. For legging "varmt i varmt" med to asfaltutleggere, er den nye Vögele MT3000-2 Offset skreddersydd, heter det.

Ytterligere bruksområder for feederen er ved legging av gang- og sykkelveier. Med det svingbare materbåndet, kan feederen kjøre komfortabelt på hovedveien, samtidig som den mater en kompaktutlegger på et annet nivå.

Også ved «InLine Pave»-legging kan den nye Vögele MT 3000-2 Offset mate to asfaltutleggere for bindelags- og slitelagsdekker.

Sofistikert, men enkelt

Som alle maskiner av 2. generasjon fra Vögele, er også 3000-2 Offset utstyrt med ErgoPlus styringssystem. Med sine to førerseter kan maskinen bli operert av én eller to førere. @%:Ved krevende legging kan en operatør fokusere på materprosessen med asfalt overført fra lastebil, mens den andre styrer driften av materbåndet. Dette utføres med den nyutviklede joysticken som er plassert i armlene. For hev/senk av materbåndet, trekker føreren joysticken bakover, eller skyver den fremover, for sidebevegelser roteres styrespaken. En sikkerhetsbryter hindrer en utilsiktet bevegelse av materbåndet om man uheldigvis skulle komme bort, i joysticken.

Ytelsen til transportbåndet styres med to trykknapper på joysticken, en for standard materhastighet, en for kortsiktig overstyring om for eksempel en høyere kapasitet er nødvendig. Med et lite dreiehjul reguleres materhastigheten trinnløst. Alle funksjonene tilknyttet materprosessen kan selvfølgelig også betjenes fra førerens betjeningspanel, heter det i pressemeldingen.

Forsiden nå