Volvo FH 25 Year Special Edition lanseres i to farger, en mørkere, kald grå tone (Mammoth Tree Metallic) og en skinnende rød (Crimson Pearl). Men jubileumsbilen kan også leveres i andre tilgjengelige farger.

Volvo FH 25 Year Special Edition

Volvo lanserer spesiell modell.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

For å feire introduksjonen av Volvo FH i 1993, for et kvart århundre siden, lanserer Volvo Trucks «Volvo FH 25 Year Special Edition».

Modellen er tilgjengelig både som Volvo FH og Volvo FH 16, og kjennetegnes av sitt karakteristiske eksteriør og et unikt interiørdesign.

Nær 1 million solgte

Oransje er fremtredende i interiørdesignet til Volvo FH 25 Year Special Edition. Fargen skal gjenspeile produsentens lidenskap for sikkerhet, samtidig som den gir et tydelig og stilig utseende til førerhuset.

Volvo FH er en av bransjens mest populære modeller noensinne, med nesten 1 million solgte lastebiler.

Volvo FH 25 Year Special Edition er ikke bare en hyllest til selve lastebilen, men også til alle kunder og sjåfører som har kjørt dette ikonet de siste 25 årene, skriver Volvo Trucks i en pressemelding.

- Volvo FH er det perfekte symbolet på en kundefokusert grunnholdning og er en modell som har presset grensene i et kvart århundre. Denne flotte jubileumsutgaven er derfor både en hyllest til de første 25 årene og et utgangspunkt for en fortsatt vellykket reise sammen med kunder og sjåfører, sier Claes Nilsson, administrerende direktør i Volvo Trucks, i meldingen.

Volvo FH16-versjonen av jubileumsbilen har en stilig grå lanseringsfarge, Mammoth Tree Metallic. Men den kan også leveres i hvilken som helst tilgjengelig farge.

 Moderne med retro vri

- Den første generasjonen av Volvo FH betydde mye for Volvo Trucks og bransjen som helhet. Det var en milepæl og et gjennombrudd som forandret den allmenne oppfatningen av hvordan moderne lastebiler skulle se ut. Arbeidet med designet av jubileumsutgaven har vært en stor ære, sier Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer hos Volvo Trucks.

Denne spesialutgavens utside beskrives best som moderne med en retro vri. Dekorasjonene i sølv/grått og oransje fremhever lastebilens opprinnelse, og stripene danner tallet 25 for å signalisere jubileet.

Stripene kombinerer 3D-effekter og skygger som spiller på designtrender fra begynnelsen av 1990-tallet, og gir lastebilen et tydelig retroutseende. Modellen lanseres i to farger, en mørkere, kald grå tone (Mammoth Tree Metallic) og en skinnende rød (Crimson Pearl). Sistnevnte er en moderne hyllest til den opprinnelige røde førerhusfargen fra 1993.

Oransje detaljer

Sikkerhet har alltid vært sentralt for Volvo FH, og dette kommer til uttrykk i oransje detaljer på alt fra setebelte-søm til gardiner, tepper og reflekterende sikkerhetsmerker på dørene.

Ved hjelp av subtile, men likevel tydelige detaljer, har designteamet skapt en videreføring av sikkerhets- og sjåførfokuset som «alltid har vært viktig på Volvo FH», skriver Volvo.

Og for en enda bedre kjøreopplevelse, har setet både vattering og skinn, som gir ekstra komfort og designfølelse.

Jubileumsutgaven inneholder noen av de siste nyhetene og kan spesifiseres med de splitter nye og forbedrede variantene for Volvo Dynamic Steering:

  • Volvo Dynamic Steering med retningsstabilitet. Designet for å forhindre skrense-ulykker.
  • Volvo Dynamic Steering med kjørefeltvarsler. Konstruert for å hjelpe føreren med å holde seg i kjørefeltet, for å hindre kollisjoner og velteulykker.
  • Volvo Dynamic Steering med personlige innstillinger. Muliggjør individuell justering av rattmotstanden for smart og komfortabel kjøring.
STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS