- Karavanen har overgått alle forhåpninger, slår informasjonssjef Torstein Magelssen fast.
- Karavanen har overgått alle forhåpninger, slår informasjonssjef Torstein Magelssen fast.

Volvo-karavenens «superbom»

- Vi bommet på alt, men med positive fortegn. Alt ble så mye større enn vi på forhånd hadde forestilt oss.

Promotering for nye medlemmer i sjåførklubben møtte sjåfører alle steder karavanen stoppet.
Promotering for nye medlemmer i sjåførklubben møtte sjåfører alle steder karavanen stoppet.

Slik oppsummerte informasjonssjef Torstein Magelssen, Volvo Trucks, resultatene etter at Volvo-karavanen som startet i Drammen 3. april og nådde endepunktet Alta 20 juni. - Den største gleden var at målsettingen om 2500 prøvekjøringer ble kraftig slått. Da karavanen reiste videre fra Hammerfest til avslutningen i Alta var det gjennomført 3202 prøvekjøringer.

- Våre 5 nye FH/FH16 har tilbakelagt 87.000 km, og totalt har 6 lastebiler kjørt 114.000 km. Busser og Renault Master kommer i tillegg, forteller Magelssen. Dette har vært en virkelig vitamininnsprøyting for hele organisasjonen.

De nakne tall

Den største «bommen» var bestilling av T-trøyer med karavanesymbol. Det ble bestilt 2500 og alle trodde det var rikelig, men det måtte etterbestilles 3500.

- Folk gikk mann av huse for å se og prøve bilene. Vi besøkte 57 steder og hadde 64 heldags arrangementer. Og det beste av alt, det har ikke vært uhell på turen. Siden det var førproduksjonsbiler vi hadde med oss, hadde vi helgardert med tekniker fra Gøteborg. Han hadde ingenting å gjøre, og bra er det, sier Magelssen.

Tallene fra regionene

De 3202 sjåførene som prøvde bilene fordeler seg med 615 i region 1, 511 i region 2, 939 i region 3, 687 i region 4 og 450 (stipulert) i region 5.

- Nok et mål var å øke medlemstallet i Volvos sjåførklubb med 500. Resultatet ble 1500 nye medlemmer, og det er strålende. Nå har vi over 5000 medlemmer, sier en overveldet informasjonssjef.

Og nå leder han karavanen tilbake fra Finnmark til anlegget på Furuset i Oslo. Der blir det ekstra arrangement i hovedstaden torsdag 27. juni.

Forsiden nå