Volvo tilbake på topp

Volvo tilbake på topp

Det ble registrert flere lastebiler fra Volvo enn noe annet merke i 2012.

De fem foregående årene har Scania vært på topp over førstegangsregistrerte nye lastebiler i Norge. I 2012 måtte de se seg slått av Volvo, som er tilbake på plassen de nærmest hadde hevd på fram til 2007.

Totalt for lastebiler over 3,5 tonn er det registrert 1516 fra Volvo og 1484 fra Scania i 2012. Mercedes-Benz er på tredje med 740. MAN på fjerde er oppført med 433.

Hvis vi ser på lastebiler med totalvekt fra 16 tonn og oppover, er Volvo fortsatt på første plass med 1491 mot Scanias 1484. For lastebiler fra 3,5 til 16 tonn er Mercedes-Benz soleklart på topp med 235 registreringer.

- Helt vanvittig

Kommunikasjonsdirektør Torstein Magelssen i Volvo Norge er strålende fornøyd med at Volvo er på høyden igjen etter flere år i skyggen av Scania:

-Det er helt vanvittig at vi er netto sju biler foran over 16 tonn. Det en fjær i hatten for hele organisasjonen. Det er litt fest hos oss i dag, sier en strålende fornøyd Magelssen.

-Vi har flyttet oss fire divisjoner opp nå og er der vi skal være. Selv om Scania skulle slått oss med noen biler i 2012, er det viktigste at vi er tilbake i toppen.

Magelssen er spesielt fornøyd med at det gode resultatet kommer til tross for at det ikke er levert noen biler av den nye FH-serien ennå, og at flere storkunder er borte:

-Mange venter jo på den nye FH-bilen. Den har vi ikke levert en eneste av ennå. Den er ikke gått i produksjon en gang. På et tidspunkt mistet vi også store kunder som Posten og Coca-Cola til hovedkonkurrenten vår. Det gjør dette resultatet ekstra bra. Dette er resultatet av hard jobbing i alle ledd i organisasjonen. Det skal vi fortsette med slik at vi vinner flere storkunder tilbake, sier han oppglødd.

 

Her er de 11 første på listen. Det er Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) AS som offentliggjør tallene. Campingbilene på listen gjør at det blir vanskelig å lese markedsandeler riktig for lastebilene. OFV opplyser at fra neste år skal campingbilene holdes utenfor listen over lastebilsalget:

Forsiden nå