NYHET: Maskin Mekano har utviklet dette mobile VSI-knuseverket (VSIH T7) sammen med selskapet SCP AB.

VSI-knuser på stylter

HØYREIST: Den svenske produsenten Maskin Mekano lanserer en ny og «lettflyttet» VSI-­mobilknuser på høye støttebein.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Knuseverket veier ca. 26 tonn, er 13 meter langt, har tre meters transportbredde og 3,5 meters transporthøyde.

Med de høye «styltene» nærmer verket seg litt et stasjonært når det er i drift. Samtidig gjør høy bakkeklaring at det er enkelt å holde rent under verket, samt at det er enkelt å kjøre en henger inn og under når verket skal flyttes.

Kubiseringsknuseren (Vertical Shaft Impactor) har fått navnet VSIH T7 og inngår i Maskin Mekanos modulbaserte sortiment som er utviklet for høy fleksibilitet og sikkerhet, samt elektrisk drift. VSIH T7 er en «ett bånd inn/ett bånd ut-maskin», og den har en «on-board»-returtransportør som er kompatibel med Maskin Mekanos sikteverk SH 1503. Den kan også settes opp mot sikteverk fra andre leverandører.

Maskinen har en rekke tilpasninger for å kunne synkroniseres med andre maskiner i knuse/sikte-prosessen. VSI-knuseren har to touchskjermer for individuell start av motorer, og for overvåkning og regulering av turtall for knuseren.

TRANSPORT: Slik ser anlegget ut på vei til eller fra nye oppdrag.

Tror på VSI

Svenske Maskin Mekano har i 15 år utviklet utstyr til knusebransjen for å sikre konstant og nøyaktig sluttprodukt. Dette har ført selskapet også over på å utvikle VSI-knuseverk.

- Vi tror det blir mer og mer VSI-knusing. Blant annet fordi man benytter mye knust materiale i betongindustrien, på grunn av kulemølleverdien til bruk i asfalt, og vi ser en tendens av generelt mer nedknusing av materialer. I tillegg er VSI i sterk konkurranse med konknusing når det kommer til slitasje. Det blir mye knusing stein-mot-stein, som sparer slitedeler, sier daglig leder Daniel Smedenman i Maskin Mekano til A&T.

PS: Det første anlegget ble levert til den norske kunden Forset Grus AS med hovedbase på Melhus utenfor Trondheim. Maskinen benyttes nå på et anlegg like ved Molde.

Powered by Labrador CMS