Salgsleder Svein Grytdal (t.v.) og daglig leder i Wirtgen Norway AS, Rune Gulli, ser frem til å flytte inn i nytt bygg.
Salgsleder Svein Grytdal (t.v.) og daglig leder i Wirtgen Norway AS, Rune Gulli, ser frem til å flytte inn i nytt bygg.

Wirtgen Norway med byggeplaner

I etableringsåret 1994 var Rune Gulli den eneste ansatte i Wirtgen Norway AS. Nå har firmaet vokst til 16 ansatte, og lokalene i Sande i Vestfold begynner å bli i trangeste laget.

- Byggeplanene er klare. I løpet av få år flytter vi inn i nytt bygg her i Sande, sier daglig leder Rune Gulli.

Jevnt og trutt

Helt frem til 2000 drev Gulli firmaet alene, men med sterke merkenavn som Wirtgen (fresemaskiner), Vögele (asfaltmaskiner), Hamm (valser) og Kleemann (knuse-/sikteverk) har virksomheten vokst jevnt og trutt. I fjor omsatte firmaet for et 90-talls millioner kroner, og Gulli ser lyst på fremtiden.

- Vi ser optimistisk på fremtiden. Vi har allerede ca. 50 prosent av markedet for asfaltutleggere, og vi har ambisjoner om ta en god del av knuseverkmarkedet. Vi har bygd opp et godt serviceapparat for å bistå våre kunder. Serviceapparat er samlet her i Sande, men vi har en servicebil stående i Nord-Norge som betjenes av mekanikere herfra, sier Gulli som aner en gryende investeringslyst i anleggsmarkedet. Et eksempel er en forestående leveranse av 13 valser til Cramo AS.

110 tonn til Lemminkäinen

Wirtgen Norway AS står foran en storleveranse. I mai leverer nemlig Wirtgen det beltegående knuseverket Mobicone 13S til Lemminkäinen Norge AS.

Det er trolig landets største beltegående knuseverk med sine 110 tonn. I arbeidsstilling har verket en lengde på 23 m, bredde 14,5 mog høyde på 8,9 meter. Knusekjempen skal til Lemminkäinens pukkverk i Lødingen (Nordland) hvor det skal produsere fraksjonene 0-8/8-11/11-16 millimeter. Verket som er utstyrt med konknuseren K-4, har en kapasitet på ca. 200 tonn/h av de nevnte fraksjonene. Verkets standardmater er på 3,5 m 3, men maskinen til Lemminkäinen leveres med en ekstramater på 12 m 3. Verket har Scania-motoren DC16 med effekt på 447 kW/607 hk.

Forsiden nå