Halden godshus er møteplass og arena for de fleste tilbud og aktiviteter Kirkens Bymisjon i Halden arrangerer. Nå skal bygget rehabiliteres. Illustrasjon: Halden Arkitektkontor.
Halden godshus er møteplass og arena for de fleste tilbud og aktiviteter Kirkens Bymisjon i Halden arrangerer. Nå skal bygget rehabiliteres. Illustrasjon: Halden Arkitektkontor.

Peab rehabiliterer Halden godshus for Kirkens Bymisjon

Godshuset er en sentral møteplass og arena for Kirkens Bymisjon i Halden og deres arbeid for barn, ungdom og voksne i lokalsamfunnet.

Publisert

Halden godshus er opprinnelig bygget i 1879 som en del av Halden jernbanestasjon. Bygget har en grunnflate på 700 kvadratmeter og består av én etasje. Peabs oppdrag omfatter ombygging og rehabilitering av hele bygget.

- Vi er veldig stolte over å få denne jobben. Kirkens Bymisjon bidrar med svært viktige aktivitetstilbud til barn, ungdom og voksne som trenger å oppleve deltakelse i samfunnet. Nå kan vi bidra til at de får en helt ny og oppgradert møteplass. Det kjennes givende for oss som entreprenør, og er helt i tråd med vårt eget mål om å være en lokal samfunnsbygger, sier regionsjef Trond Bergsland i Peab.

Bevarer byggets historiske utseende

Byggearbeidene startet i slutten av mai. Bygget skal bevare sitt opprinnelige preg, og det vil bli gjort minst mulig med fasader og vinduer.

- Vi skal utbedre ytterveggene i tegl, men vil ivareta det opprinnelige utseendet med teglstein og vinduer med stålsprosser. De gamle vinduene i fasaden skal bevares. I tillegg skal vi sette inn noen varevinduer. Yttertaket skal isoleres og får ny båndtekking, sier Peabs prosjektleder Marius Aune.

Bygger flerbrukssal, utlånsavdeling og personallokaler

Inne i bygget skal det bygges en personaldel for ansatte i Kirkens Bymisjon. I tillegg blir det bygget en del for Skattekammeret, en avdeling for utlån og vedlikehold av sportsutstyr. En siste del skal inneholde en flerbrukssal for ungdomsaktiviteter.

- Innvendig skal vi rive eksisterende bjelkelag og støpe nytt gulv, før vi bygger opp de ulike avdelingene i bygget, forteller Aune.

Alt av tømmer- og betongarbeider i prosjektet vil bli utført av Peabs egne fagarbeidere.

Hele prosjektet skal være ferdigstilt i løpet av 2021.

Powered by Labrador CMS