Ece_incoming

Nye dimensjoner for lettere lastebiler

Michelin lanserte lastebildekkene Michelin X Multi Z og X Multi D for lastebiler opp til 16 tonn i 2013 og 2014. Nå er serien blitt komplettert med fem nye dimensjoner.

«Product of the year» til Palfinger

Palfinger har vunnet den prestisjetunge prisen “Product of the Year” i kategorien kjøretøymonterte arbeidsplattformer i årets International Awards for Powered Access (IAPA).

Merverdiavgift på kabotasje

Et enstemmig Storting har bedt ”regjeringen på egnet måte legge til rette for at alle selskaper som driver transportvirksomhet i Norge, svarer merverdiavgift til den norske stat etter norske regler”, melder nettstedet til NHO Transport.

Transport 2015 er i gang

Transportutstillingen Transport 2015 åpnet i Herning i Danmark torsdag 19. mars, og pågår til og med søndag. Drøyt 250 utstillere hadde funnet veien til årets messe som var en god del større og preget av mer optimisme enn for to år siden.

Bøter for lett drivaksel

Vi hører ofte om bøter for overlast. I nyhetsbrevet til vår tyske kollega Trans Aktuell leser vi imidlertid om en tysk sjåfør som fikk bot i Sveits fordi drivakselen var for lett lastet. Dette kan sveitsiske myndigheter fullt ut gjøre med belegg i et EU-direktiv.

Giant 6-tonns hjullaster

Hymax AS i Brumunddal har nettopp lansert Giant V761T som er en 6-tonns hjullaster, den største i Giant-programmet.