PÅ VEI OPP: GreverudTorget er i ferd med å reise seg. Prosjektsjef i Kruse Smith, Morten O. Kildahl (f.v), og prosjektleder Jarle Jensen i Kruse Smith Entreprenør AS, er strålende fornøyd så langt.

Torget reiser seg

Nå begynner det å ta form på byggeplassen på Greverud, og på forsommeren 2019 skal leilighetene være innflyttingsklare.

Publisert

Alt går etter planen, og byggingen av GreverudTorget er i full sving. Prosjektsjef i Kruse Smith Eiendom AS, Morten O. Kildahl, er svært fornøyd med prosjektet så langt.

Les også: Et lite kjærlighetsbrev til Kolbotn Torg!

– Vi er ferdig med de fleste grunnarbeidene og driver med montering av elementer og betongstøp for råbygg, sier Kildahl.

Alle råbyggene skal være ferdig etter sommeren 2018.

Stor interesse

Det begynner og ta form. De første byggene, som skal huse leiligheter, er i ferd med å reise seg. I juni 2019 kan folk begynne å flytte inn. Bygget som skal huse næringsvirksomhet blir sist ferdig, og disse skal etter planen åpne etter sommeren 2019.

Saken fortsetter under bildet.

RÅBYGGENE: Her er råbyggene på vei opp, de skal være ferdig etter sommeren 2018, og leilighetene skal være innflyttingsklare i juni 2019.

 

– Det er to næringslokaler, i tillegg til Rema 1000. Mange har vært interessert, og mange forskjellige har henvendt seg, men vi må være litt restriktive. Det kan være treningsstudio, kafé, kaffebar, bakeri, eller annen publikumsrettet virksomhet, men vi har ikke bestemt miksen eller hva vi skal ha enda, sier Kildahl.

Både urbant og grønt

Fokuset skal være å skape et godt tettsted for de som skal bo der, ifølge Kildahl.

NÆRINGEN SIST: Det er næringslokalene som vil stå ferdig sist, og butikkene skal etter planen åpne etter sommeren 2019.

– Vi legger vekt på torget og møteplassen, og forbindelsen til jernbanen. Vi reetablerer et nytt grøntområde i «Hundremeterskogen». Det blir et friområde, et fellesområde for prosjektet. Kommunen eier tomten, men vi har akseptert at vi skal ruste det opp som en del av prosjektet vårt. Så det blir både urbant grønt.

Godt samarbeid

Kildahl påpeker at det har vært et usedvanlig godt samarbeid med kommunen under prosjektet, og også med Greverudsenteret.

– Vi har et tett og godt samarbeid med kjøpesenteret, de lever jo helt inntil vårt prosjekt. Vi er avhengig av å ha nesten en dag til dag dialog for at vi kan komme lettest frem med våre biler, og at butikkene kan bli minst mulig forstyrret, sier han.

Les også: Her bygges det treningsapparater

Og så langt går det smertefritt.

– Dette er jo et ønsket prosjekt, både av naboer og kommunen, og vi har hatt veldig god dialog og godt samarbeid med hele kommunen. Vi har også hatt et sjeldent godt samarbeid med saksbehandlere i byggesaksavedeligen, det har vært forbilledlig om man kan si det sånn, sier Kildahl fornøyd.

Og legger til at de har forskjønnet området.

– Her var det et område som lå brakk, så vi rydder opp i et rufsete område sammen med eier av kjøpesenteret.

Utsolgt til innflytting

Av totalt 101 leiligheter er 79 solgt så langt, og Kildahl er fornøyd.

– Salget har gått veldig bra, det er litt tyngre nå enn det var for trekvart år siden, men vi har et veldig godt håp om at alt skal være utsolgt til innflytting.

Powered by Labrador CMS