Fylkesdirektør Knut Sletta er utnevnt som ny jernbanedirektør.
Fylkesdirektør Knut Sletta er utnevnt som ny jernbanedirektør.

Knut Sletta blir ny jernbanedirektør

Sletta har vært fylkesdirektør for samferdsel i Viken fylkeskommune siden 2020. Han kom da fra stillingen som fylkesrådmann i Akershus fylkeskommune.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesdirektør Knut Sletta er i statsråd i dag ansatt som ny jernbanedirektør for et åremål på seks år. Han tiltrer stillingen 1. september 2021.

Tidligere jernbanedirektør Kirsti Slotsvik sa i november i fjor opp sin stilling for å lede et utviklingsselskap i Ålesund. Hun sluttet i Jernbanedirektoratet i februar i år. Marit Rønning er fungerende jernbanedirektør frem til Sletta begynner i stillingen.

Knut Sletta er 54 år og bor på Harestua. Han ble utdannet samfunnsøkonom ved Universitetet i Oslo i 1992. Sletta har arbeidet i alt 15 år i Kunnskapsdepartementet, inkludert ni år som avdelingsdirektør. I 2008 ble han ansatt som kundedirektør i Direktoratet for økonomistyring (nå Direktoratet for forvalting og økonomistyring), før han i 2012 ble fylkesdirektør i Akershus fylkeskommune.

Sletta overtok som assisterende fylkesrådmann i 2016, og senere fylkesrådmann. Fra 2020 har han vært fylkesdirektør for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Powered by Labrador CMS