Forhandlingsleder i Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger.
Forhandlingsleder i Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger.

- Stanser levering av mel, gass, glass og betong

Over tusen lastebilsjåfører går ut i streik fra arbeidstidens start onsdag 28. oktober dersom partene ikke er kommet til enighet i meklingen.

Publisert

Yrkestrafikkforbundet krever heving av minstelønnen, økt lavlønnstillegg og en generell sikring av lønnsnivået i bransjen.

I streikeuttaket er det kjøring av bulk-gods som mel, gass, glass og betong og stykkgods som blant annet omfatter kjøring ut til butikker.

- En konsekvens av en streik vil være at kjøring av mel fra møllene stanser opp. Da tar det ikke lang tid før det vil merkes i butikkhyllene og hos bakeriene, sier forhandlingsleder i Yrkestrafikkforbundet Linda Jæger.

- Vi beklager selvfølgelig overfor dem som blir berørt av en eventuell konflikt, men streik er det eneste lovlige verktøyet vi har for å oppnå trygge og rettferdige arbeidsforhold. Nå håper vi at NLF og NHO Transport & Logistikk kommer på banen med et forslag det er mulig å akseptere, fortsetter Jæger.

- Liten forståelse

Jæger er oppgitt over at arbeidsgiverne «ikke var mulig å rikke under forhandlingene i september».

- Arbeidsgiver viste liten forståelse for våre krav om å heve minstelønnen og lønnsnivået i bransjen generelt. Vi valgte derfor å bryte forhandlingene, sier Linda Jæger.

Mekling og streikeuttak

Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet forhandler sammen i oppgjøret som omfatter godsbilavtalen med NLF og transportoverenskomsten med NHO Transport & Logistikk. Totalt tas 1010 sjåfører ut i første streikeuttak.

Meklingen foregår mandag 26. oktober og tirsdag 27. oktober med fristutløp 27. oktober klokken 24.00.