Dette ble for tungt.
Dette ble for tungt.

Varebil med bil på planet - og varebil med modifisert hjuloppheng

Det stoppes stadig flere varebiler som er lastet over evne. Da Vegvesenet stoppet en varebil med kapell på Gulsvik, var det en tung last som ble avdekket.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 29. oktober ble den polskregistrerte varebilen på bildet over stoppet for kontroll i Gulsvik i Viken (tidligere Buskerud).

Da inspektørene løftet på duken på kapellet, viste det seg at der sto det en SUV.

Totalvekten var på 5250 kg for varebil med SUV-last. Tillatt vekt er som kjent maks. 3500 kg på varebil.

Dermed ble det avlasting før videre kjøring, og sjåføren ble anmeldt for den trafikkfarlige kjøringen med altfor tung last.

Samme dag ble en annen utenlandskregistrert varebil - denne var fra Litauen - veid til 4500 kg på E16 Romslo kontrollstasjon i Bergen kommune (se bilde nedenfor).

Dette kjøretøyet hadde modifisert hjuloppheng bak, slik at det ikke så ut som det var lastet tungt. Dette kjøretøyet var også tidligere blitt stoppet i Norge med overlast.

Her ble det gitt bruksforbud på grunn av ombyggingen og overlasten. Sjåføren ble anmeldt for overlasten og at det tidligere har vært lagt ned bruksforbud på dette kjøretøyet på grunn av ombygging av hjulopphenget.

Det ble montert hjullås på varebilen på stedet av Statens vegvesen. Politiet kom og tok med seg sjåføren til avhør. Sjåføren ble ilagt et forelegg på 7000 kroner og blir fratatt førerretten i Norge, «for en periode», ifølge en melding fra Statens vegvesen.

Denne litauiske varebilen var overlastet og hadde ombygget hjuloppheng slik at den ikke skulle se tungt lastet ut.
Denne litauiske varebilen var overlastet og hadde ombygget hjuloppheng slik at den ikke skulle se tungt lastet ut.
Powered by Labrador CMS