Her er en Scania 25P til lading ved en EVBox.

Scania inngår ladesamarbeid

Skal bygge opp et ladestasjon-nettverk som skal gjøre det mulig for Scanias kunder å kjøre elektrisk og samtidig ha fleksible kjøreoppdrag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det franske globale energikonsernet Engie og ladestasjonselskapet EVBox Group skal arbeide sammen med Scania med å tilby «e-mobility» i 13 europeiske land.

Lading er en viktig del av batterielektrisk transport. Flere transportører er nå i startgropen med å skaffe ladeutstyr på egne anlegg.

- For mer avanserte ruter enn bare fast oppsatt tur-retur kreves mer avanserte løsninger når det gjelder offentlige ladestasjoner destinasjonslading. Dette er ekstremt begrenset i dag, skriver selskapene i en pressemelding.

- En komplett ladeløsning krever energitilgang, fysisk ladeutstyr og dataprogrammer. I tillegg kommer installasjon, vedlikehold og andre spesielle behov for hvert enkelt selskap. Vårt sterke partnerskap med Engie og EVBox Group vil forenkle overgangen til en elektrifisert lastebilflåte for våre kunder, sier Alexander Vlaskamp, leder for salg og markedsføring i Scania.

- Dette partnerskapet gir nye muligheter for oss, og med over ti års erfaring, er vi sikre på at vår kunnskap vil støtte Scania på veien mot bærekraftig transport, sier CEO Kristoff Vereenooghe i EVBox Group.

Lading blir en del av den nye hverdagen for lastebilsjåfører.

- Scania og Engie har samme visjon og ambisjon om å lede utviklingen mot bærekraftig transport. Dette europeiske partnerskapet som gjelder elektriske lastebilers og bussers mobilitet, er et resultat av gjensidig tillit utviklet gjennom vårt samarbeid omkring gassdrevet transport. Vi er glade for å kunne designe, tilby, installere og vedlikeholde ledende ladeløsninger for Scanias kunder gjennom vårt europeiske nettverk, sier Shankar Krishnamoorthy som er Executive vice president i Engie Group.

Scania tror at transport bare kan utvikles ved «å utforske et bredt økosystem og samarbeide med nye partnere for å frembringe forandring». Samarbeidet med Engie og EVBox Group skal resultere i ladestasjoner for Scania i 13 europeiske land innen 2021, med videre utvidelse.

- Ladeløsningen vil forbedre rekkevidden, fleksibiliteten og batterihelsen på våre elektriske kjøretøy, og vil dermed påvirke våre kunders totaløkonomi positivt, sier Vlaskamp.

Powered by Labrador CMS