IVRIG: Eier og fører av denne bilen var litt ivrig i å komme i gang med transportoppdrag. Han hadde gått løyvekurs, men enda ikke fått papirene i orden.

Dyr start på vinterferien

LUNNER: En norsk lastebil manglet både kjettinger, løyve og bombrikke, noe som førte til stopp inntil forholdene ble ordnet opp i.

Publisert Sist oppdatert

En norsk lastebil manglet kjetting, lovpålagt bombrikke og løyve for å frakte gods mot vederlag. Det endte med et gebyr på 9200 kr til fører, som også var eier av transportfirmaet og anmeldelse for å frakte gods uten løyve.

Føreren har gjennomgått løyvekurs, men enda ikke fått papirene i orden. Lasten ble flyttet over på en annen transport og ettersom han hadde to av tre lovpålagte kjettinger, så fikk han lov til å fortsette til nærmeste punkt hvor det kunne handles kjettinger. Dermed kunne fører og bil reise hjem til en forhåpentligvis fredelig fredagskveld.

Varebil

For øvrig ble også en norsk varebil med to dekk under lovlig minstedybde stoppet under denne kontrollen. Det ble dermed både gebyr og bruksforbud inntil dekkene var skiftet. Totalt ble 33 tunge og to lette kjøretøy sjekket.

Powered by Labrador CMS