Ordfører Marianne Borgen og etatsdirektør Hans Petter Karlsen.

Fikk pris for godt renovasjons-fagarbeid i Oslo

Oslo kommune er godt fornøyd med kommunens arbeid innen renovasjon og gjenvinning.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 18. januar mottok en stolt direktør Hans Petter Karlsen opplæringsprisen fra Oslo kommunes opplærings- og utviklingsfond (OU-fondet) på vegne av Renovasjons- og gjenvinningsetaten. Prisen ble delt ut i Oslo rådhus av ordfører Marianne Borgen.

Prisen ble gitt for etatens arbeid med fagbrev i gjenvinningsfaget. Ansatte får mulighet til å ta fagbrev og delta i både fagopplæringsprogram og et eget lederutviklingsprogram.

- Jeg er først og fremst veldig stolt. Stolt av det langsiktige og strukturerte arbeidet som er gjort hos oss, for dette skjer ikke over natten. Riktig kompetanse blir ikke mindre viktig i tiden som kommer, med alle oppgavene vi har foran oss, sier Hans Petter Karlsen.

- Ekstra glad blir jeg for at de som gjør den faktiske jobben hos oss, blir sett også utenfor etaten. Det fortjener de.

- Det trengs stadig flere fagarbeidere i avfallsbransjen, og det er viktig å møte fremtidens utfordringer med økt kompetanse. Vi ble godkjent lærebedrift for gjenvinningsfaget i 2014, og har siden da jevnlig hatt lærlinger i tillegg til praksiskandidater blant våre ansatte.

I juryens begrunnelse står det at «prisvinneren tenker langsiktig og kreativt for å heve kompetansen til de ansatte». Prisen er på 50.000 kroner og et maleri overrakt av ordføreren.

Powered by Labrador CMS