Ingebrigt Vaagland, tidligere teknisk redaktør i Anlegg&Transport, er gått bort. Han ble 80 år gammel.
Ingebrigt Vaagland, tidligere teknisk redaktør i Anlegg&Transport, er gått bort. Han ble 80 år gammel.

Ingebrigt Vaagland er gått bort

Tidligere teknisk redaktør i Anlegg&Transport, Ingebrigt Vaagland, er død. Han ble 80 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Vaagland hadde sin første artikkel på trykk i første utgave av Anlegg&Transport, september 1984. Han var nær venn av bladets grunnlegger, Bjørn E. Eriksen. Vaagland hadde meget høy teknisk kompetanse, en god penn og suverene språkkunnskaper i norsk, engelsk og tysk. Derfor var han ikke vond å be da Eriksen spurte om bidrag til den første utgaven av tidsskriftet.

Vaagland var lektor ved Dombås videregående skole i 1984, men han leverte artikler i hver utgave av Anlegg&Transport ved siden av. I skoleåret 1986/87 tok han et års permisjon for å jobbe med journalistikken på fulltid. Han dro tilbake til kateteret etter dette året, men fortsatte å levere artikler til bladet. Etter et par år tok han steget fullt ut, til Eriksens store jubel, og begynte på full tid i Anlegg&Transport. Der jobbet han til sin 70-årsdag. I årene etter leverte Vaagland artikler, og ikke minst spalten «Ingebrigt på hjørnet» som var personlige betraktninger om samfunnet rundt seg. Etter at han la vekk pennen for godt, holdt han oss andre i ørene i flere år ved å lese korrektur på våre artikler. Både språklige, og ikke minst tekniske glipper, ble avdekket av Vaaglands årvåkne blikk.

Ingebrigt Vaagland var meget høyt respektert, både på grunn av sin personlighet og fremtoning, men kanskje enda mer for sin kunnskap, hos produsenter, importører og lesere. Hovedsakelig var Vaagland en lastebilmann, men han skrev rett som det var også om og for maskinfolket.

Han var sentral da Anlegg&Transport var et av tre skandinaviske magasiner som etablerte Arctic Test med kjøring i bitende kulde nord for polarsirkelen i Finland, Sverige og Norge. Lastebiltesten ble gjennomført i mer enn to tiår. Den var en skikkelig utfordring for produsentene, der de tekniske vinteregenskapene til bilene ble satt på prøve.

Nyttårsaften gikk Ingebrigt Vaagland bort etter et kort sykehusopphold. Han var en mann av ganske få, men svært velrettede ord. Vi tør påstå at Ingebrigt bare etterlater seg venner. De fikk han mange av i bransjen og ikke minst hos oss i Bjørgu AS, forlaget som utgir blant annet Anlegg&Transport. Ingebrigt Vaagland etterlater seg kona Signy og sønnen Jostein med hans kone og to barn.

Takk for turen, Ingebrigt!

Klaus Eriksen

Redaktør Anlegg&Transport

Powered by Labrador CMS