SPYLEBILER: Miljøvakta AS skal tilby et bredere spekter av tjenester fremover og kjøper opp KLM Miljø AS.

Miljøvakta AS kjøper KLM Miljø AS

KONSOLIDERING: De to selskapene vil i 2024 omsette for 70 millioner kroner.

Publisert

Markedet for håndtering av avfall og vedlikehold av bygg eller infrastruktur over og under bakken har vært gjenstand for konsolidering i lang tid. For å kunne tilby et bredere spekter av tjenester over et større geografisk område, har Miljøvakta valgt å kjøpe 100 % av aksjene i KLM, skriver Miljøvakta AS i en pressemedling.

KLM Miljø AS (KLM) ble etablert i 1997 og leverer tømmetjenester, spyletjenester, rørtjenester og er spesialister innen rengjøring og vedlikehold av vann og avløpsledninger med tilbehør. De hadde 18 millioner kroner i omsetting og 14 ansatte i 2023. 

Selskapet holder til på Minnesund og leverer i all hovedsak tjenester på Østlandet. 

- Med 12 spesialutstyrte kjøretøy og like mange motiverte ansatte, er KLM godt posisjonert for et vellykket samarbeid med Miljøvakta AS (Miljøvakta).

Rigget for ytterligere vekst

Siden 2021 har Miljøvakta med hovedkontor på Lillestrøm hatt stor organisk vekst og i 2023 var den på 30 %, noe som medførte at kapasiteten til ytterligere vekst var begrenset. Det er Fred Ytterdal som er daglig leder og eier og i 2022 hadde selskapet en omsetting på 26,6 millioner med 18 ansatte. 

Gjennom oppkjøpet av KLM har gruppen fått økt kapasitet og er rigget for ytterligere vekst, i følge meldingen.

Det er mange synergier mellom selskapene og oppkjøpet vil sørge for at både Miljøvakta og KLM styrker sin posisjon betydelig, står det videre. 

15 tunge kjøretøy

Sammen vil selskapene disponere følgende operativt utstyr: 4 ADR slamsuger-tankbiler, 1 supersuger-tankbil, 4 kombislamsuger biler, 4 storkombi tankbiler, 2 krokbiler, 2 gravemaskiner og diverse rørinspeksjonsutstyr. I tillegg så disponere vi 13 servicebiler med ulike typer varehengere. 

Gjennom oppkjøpet av KLM disponerer gruppen nå også utstyr for desinfisering, trykktesting og punktreparasjon av alle typer rør. I produktporteføljen finnes også små tankhengere for slamsuging i p-hus, og 3.500 kg tørrsugerhenger som egner seg til suging av støv, singel og asbest.

Selskapene vil i 2024 få en årlig omsetting på ca. 70 millioner i følge pressemeldingen fra Mijløvakta.

Powered by Labrador CMS