VESTFOLD 31. DESEMBER 2023: Veieierene er klare for mye snø i Agder og Vestfold og Telemark. Det skal bli litt mindre nedbør i Oslo og Viken, men også her forventes det snøkaos på veiene.

Mye snø gir krevende kjøreforhold nyttårsaften og 1. nyttårsdag

Sør- og Øst-Norge rammes av kraftig snøfall. 

Publisert

Kraftig snøvær over store deler av Sør- og Østlandet fra ettermiddag 31. desember og inn mot tirsdag 2. januar. 

– Søk trafikkinformasjon før du kjører, ta det med ro, og kle deg godt hvis du må ut på veien, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Veieierne forventer svært krevende kjøreforhold det nærmeste døgnet for de som skal ut med bilen. Dette gjelder også de som skal hjem fra hytter på fjellet og ved sjøen 1. nyttårsdag. 

Det blir lokale variasjoner i nedbørsmengde, men generelt mye snø.

Vestfold og Telemark: Mye snø og utfordrende kjøreforhold, særlig fra Sandefjord og sør i Vestfold og Telemark. Forvent krevende forhold på veiene og la gjerne bilen stå hvis du kan.

Agder: Mye nedbør i form av snø, sludd, regn og kraftig vind vil gjøre at det kan være vanskelig å holde veiene fri for snø. Mesteparten kommer nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Forvent krevende forhold på veiene og la gjerne bilen stå hvis du kan.

Oslo-Viken: Det forventes en god del snø som vil gi utfordringer på veiene hjem fra nyttårsfesten og fra fjellet 1. nyttårsdag.

– Dette er til dels ekstreme nedbørsmengder som vil gi vanskelige kjøreforhold i sør og delvis øst – Norge, sier Hansen.

– Vi gjør alt vi kan, men jeg vil oppfordre trafikantene til følgende:

  • Orienter deg før de reiser – bruk vegvesen.no/trafikk eller appen
  • Ta det med ro på veien
  • Husk varmt tøy og evt. mat og drikke

Vær forberedt på stengte fjelloverganger og kolonnekjøring

Snøfokk og vind i fjellet kan føre til vanskelige kjøreforhold, kolonnekjøring og stengte fjelloverganger i Sør-Norge.

– Sjekk status for fjellovergangene på www.vegvesen.no/trafikk/fjelloverganger før du legger ut på tur. Her kan både sjekke status og sannsynligheten for at fjelloverganger og andre værutsatte strekninger blir stengt på grunn av uvær, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på vegvesen.no/trafikk

Vegtrafikksentralen og veieiernes entreprenører er forberedt på været, og følger spesielt med på punkter der det kan bli krevende kjøreforhold.

Les farevarslene på yr.no.

Powered by Labrador CMS