OPPKJØP: Daglig leder Thomas Gundersen (t.v.) i Fieldata fortsetter samme med sitt team selv om bedriften er kjøpt opp av Namdal Ressurs, her ved adm. direktør Rolf Ovesen. Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa/NT24
OPPKJØP: Daglig leder Thomas Gundersen (t.v.) i Fieldata fortsetter samme med sitt team selv om bedriften er kjøpt opp av Namdal Ressurs, her ved adm. direktør Rolf Ovesen. Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa/NT24

Namdal Ressurs kjøper opp Fieldata AS

Namdal Ressurs tar en viktig rolle i det digitale skiftet med oppkjøp av dataselskapet Fieldata AS.

Publisert Sist oppdatert

– For oss er dette et strategisk viktig oppkjøp i en bransje hvor mange aktører er på full fart inn i digitaliseringen, sier adm. direktør Rolf Ovesen i Namdal Ressurs AS.

Selskapet kjøper Fieldata AS fra Norsk Navigasjon Holding AS. Fieldata AS spesialiserer seg på å utvikle og levere teknologiske produkter og tjenester for en sømløs integrering av ulike datasystemer myntet på renovasjonsbransjen.

Viktige data

Gjennom digitalisering av arbeidsprosesser og en bred fagkompetanse fra nevnte bransje, tilbyr Fieldata intuitiv beslutningsstøtte basert på innsamling, bruk og tolking av data fra teknologiske installasjoner i avfallscontainere, kjøretøy og anlegg. Selskapet samarbeider allerede med renovasjonsselskaper i store deler av landet.

– Automatisering, effektivisering og systematisering av informasjon gir kundene ny innsikt som kan brukes til å skape nye tjenester. Både forbrukere og renovasjonsselskaper må dessuten møte nye og stadig strengere krav til miljø og bærekraft, blant annet når det kommer til sortering og dokumentasjon, sier daglig leder Thomas Gundersen i Fieldata.

Dette er Fiedata

Fieldata har ti ansatte, fordelt på hovedkontoret i Trondheim, avdelinger i Steinkjer, Etnedal og et utviklerteam i Ungarn. Selskapet vil driftes videre under dagens ledelse som datterselskap av Namdal Ressurs AS.

– Kampen framover kommer blant annet til å handle om hvem som klarer å utnytte verdien av utsorterte ressurser best. Allerede i dag sørger sensorikk og programvare for store datastrømmer, men fram til nå har ikke aktørene tatt steget fullt ut med å sette dataene i system. Fieldata er langt framme i utviklinga, så for oss er oppkjøpet viktig for å beholde og forsterke posisjonen vi har i et marked i endring, sier Ovesen.

Siden oppstarten for 30 år siden har Namdal Ressurs bygd seg opp til å bli blant landets største leverandører av blant annet containere, komprimatorer, sekkeprodukter, kildesorteringsutstyr og rådgivningstjenester til renovasjonsbransjen. Selskapet har i tillegg en fremoverrettet holdning når det kommer til den den akselererende digitaliseringen av bransjen.

– Det siste året har vi blant annet brukt fem millioner kroner på å utvikle egne sensorer som overvåker avfallshåndteringen, sier Rolf Ovesen.

Powered by Labrador CMS