Bjørn Risa og Lars Rune Nygård, som leder elbilsatsingen i Risa, ved det nye anlegget.

Nytt ladeanlegg hos Risa

- Dette er bare starten på et grønt skifte og det vil Risa være med på, Lars Rune Nygård som leder elbilsatsingen i Risa.

Publisert

Risa åpner ladeanlegg på hovedkontoret på Nærbø.

- FNs bærekraftsmål er å stoppe klimaendringene. Dette er et tiltak som bidrar direkte til etterlevelse av bærekraftsmålet, sier Lars Rune Nygård som leder elbilsatsingen i Risa.

I dag klippet ordføreren i Hå, Jonas Skrettingland, snora på Risas ladeanlegg for elbiler. Anlegget har 18 ladepunkt med 22 kW ladere og to punkt hurtiglading på opp til 200 kW.

- Risa har pr. dags dato 41 nullutslipps-kjøretøy og det er flere i bestilling, blant annet 20 ID. Buzz cargo. I tillegg vi noen elektriske hjullastere og gravemaskiner. Denne måneden fikk vi også levert en 23 tonns gravemaskin fra Volvo som er elektrisk drevet. Vi må starte et sted, sier Lars Rune Nygård, så vi tilrettelegger for bruk av nullutslipps kjøretøy der det er mulig.

- Tilrettelegging med lading av elektrisk kjøretøy på arbeidsplassen gjør det enklere for våre medarbeidere å velge elbil, om det er firmabil eller privatbil. For hver fossildrevet personbil som blir erstattet med elbil, reduseres mengde CO₂ som slippes ut i atmosfæren på mellom 1,5-1,7 tonn årlig. Dette er bare starten på et grønt skifte og det vil Risa være med på.

Powered by Labrador CMS