Øverland Transport frakter flytende gass for Nippon Gases i Norge.
Øverland Transport frakter flytende gass for Nippon Gases i Norge.

Øverland Transport er solgt

Selskapet som runder 80 år i 2023 har ny eier.

Publisert Sist oppdatert

Lomundal Transport AS (Heim kommune, Kyrksæterøra) har kjøpt opp Telemark-baserte Øverland Transport AS (Tinn kommune, Rjukan).

Øverland Transport transporterer industrigasser for Nippon Gases over hele landet.

Selskapet har 36 ansatte, 19 lastebiler og får en omsetning på ca. 55 millioner kroner inneværende år.

Pensjonsalder

- Til nå er det andre generasjon som har drevet bedriften (Arild og Runar Øverland), men nå er Arild for lengst oppnådd pensjonsalder og Runar ikke så langt bak. Så da var tiden inne for å se om det kunne finnes en god kjøper som kunne drive selskapet videre i samme ånd. I denne prosessen var de så heldige å bli kontaktet av Lomundal Transport AS som også var et familieeid selskap som også drev i samme bransje og med samme tanker om hvordan drive og ta vare på ansatte, opplyser kontorleder i Øverland Transport, Anne Lise Øverland, til AT.no.

Både Lomundal Transport og Øverland Transport har lang erfaring med transport av flytende gass.
Både Lomundal Transport og Øverland Transport har lang erfaring med transport av flytende gass.

Med dette som utgangspunkt, gikk prosessen videre og det ble enighet om at Lomundal Transport AS skulle overta alle aksjene i Øverland Transport fra 1. november 2022 og drive videre med alle ansatte.

Arild Øverland og Runar Øverland eide 50 prosent av aksjene hver før salget.

Begge selskapene har lang erfaring med flytende gass

- Vi skal være en langsiktig eier og bygge videre på den solide jobben som er gjort, over så mange tiår. Øverland Transport skal med andre ord drives videre i samme fasong som tidligere, sier Bjørnar Lomundal, daglig leder i Lomundal Transport.

Ledelse og administrasjon i Øverland Transport blir med videre. Eneste forskjellen er at Bjørnar Lomundal har gått inn som daglig leder.

- Styret i Lomundal Transport har en langsiktig strategi for vekst, og en del av denne strategien er å styrke vår aktivitet innenfor transport av flytende gass. Kjøpet av Øverland Transport er forenlig med denne strategien. Det at Lomundal Transport har nærmere 30 års erfaring med transport av flytende gass, gjør også at vi kan overta stafettpinnen og drive selskapet videre på en god og forsvarlig måte, da med hensyn til både ansatte og kunde, sier Lomundal.

Powered by Labrador CMS