Nye Spartveit KSL-3 containerhenger.
Nye Spartveit KSL-3 containerhenger.

Spartveit lanserer nyutviklet slephenger

Opplyser at det er lagt inn over 20 forhåndsbestillinger på hengeren.

Publisert

- Vi har utviklet et helt nytt kroktippslep med unikt lav egenvekt og høy nyttelast for transport av krok-/rullecontainere, skriver Spartveit AS i Larvik i en nyhetsmelding.

Hengeren, en Spartveit KSL-3, er utviklet fra bunn av, og det er benyttet siste nye høykvalitets konstruksjonsstål for optimalisering av egenvekt og kjøre-/tippstabilitet. Hengeren er utrustet med glider og tippstabilisator.

Fokus på lav egenvekt har ført til et treakslet slep som veier fra 4850 kg med tipp og som med bred sporvidde og plassering av tipprammelås «setter ny standard i tippstabilitet og kjørekomfort» ifølge Spartveit.

Låsing av forstilling ved rangering, stabilisator og brett til lastsikring er standardutstyr. Det nyutviklede draget for 50 og 60 tonn, har få bevegelige deler og leveres med fire posisjoner for å kunne håndtere forskjellige akselavstander på dagens krokbiler. Draget er også konstruert for å ha alle slanger/kabler innvendig. Standardhenger leveres 100% metallisert og lakkert i kundens fargevalg.

- Prototypen har over en lengre periode vært i testkjøring rundt i Norge hos forskjellige transportører og over 20 hengere er forhåndsbestilt. De første hengerne er allerede i transport på norske landeveier, står det i meldingen.

Powered by Labrador CMS