Det er store skader etter snøskredet som traff kafeen på Trollstigen.

Trollstigen kafé truffet av snøras

Det er store skader på bygget og på fylkesveien.

Publisert Sist oppdatert

Et stort snøskred har truffet kafébygget på Trollstigenplatået. Bygningsskadene er omfattende. Det er også betydelige skader på fylkesvei 63 Trollstigveien.

Fjellet er vinterstengt, og det er ikke noe så langt som tyder på at noen var til stede da skredet gikk.

Ifølge geolog Halgeir Dahle i Statens vegvesen, har raset kommet fra fjellet Bispen, som ligger nordvest av Trollstigenplatået.

Skadene ble oppdaget torsdag 21. april. Raset har trolig gått i palmehelgen etter et kraftig snøfall.

Trollstigen er et av ikonpunktene i satsingen på Nasjonale turistveier og ble offisielt åpnet i 2012.

Det er mye snø inne i kafébygget.

Statens vegvesen og veieier Møre og Romsdal fylkeskommune arbeider nå med å skaffe oversikt over hva som har skjedd. Kafeen vil bli sperret av så snart det er mulig etter at veien er brøytet. Fagfolk skal undersøke bygget og vurdere skadeomfanget.

Det er ifølge Statens vegvesen for tidlig å si hvilke konsekvenser dette vil få for turistsesongen.

Skader på veien

Også fylkesvei 63 i Trollstigen har fått skader av snøraset, som løsnet i Bispen, vest av Trollstigenplatået.

- Det har gått et stort snøskred på et sted vi ikke har sett før, sier byggeleder Roar Vikhagen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Møre og Romsdal fylkeskommune har de siste dagene jobbet med å åpne Trollstigen etter vinteren. Det var i den forbindelse at det ble oppdaget at skredet var gått.

- Det blir noe reparasjonsarbeid både på vei, veikant og rekkverk. Også rekkverket på Stigfossbrua er skadet. Det samme gjelder oppmurte og støpte kanter langs veien. Men omfanget av skadene har vi ikke oversikt over før snøen har tint mer og vi har fått ryddet mer snø av veien, sier Vikhagen.

Utsatt åpning av veien

- Det blir forsinkelser, og ikke åpning av veien for alminnelig ferdsel når den er ferdig snøryddet, slik vi pleier. For det blir en del reparasjonsarbeid som må gjøres uten biltrafikk på veien. Hvor lang tid det vil ta, må vi komme tilbake til, sier Vikhagen.

Powered by Labrador CMS