Leverer fundamenter til Risa-prosjekt

Peikko Groups datterselskap Peikko Norge AS har mottatt en ordre på «rock anchor foundation technology» til Tindafjellet Vindkraftverk i Rogaland, der Risa er hovedentreprenør.

Publisert Sist oppdatert

Peikko leverer til tre turbiner; et komplett fundamentdesign og tilhørende stålkomponenter som blant annet omfatter «rock adapter»-plate med tårnbolter, Fatbar fjellforankringsbolter og øvrige stålkomponenter. Leveransene er planlagt i løpet av september 2017.

Risa er hovedentreprenør

Prosjektet er utviklet av Asko Fornybar AS. Hovedentreprenør for prosjektet er Risa AS, deres underentreprenør Espeland AS vil stå for byggingen av Peikko Rock Anchor Fundation. Sweco Norge AS har utført tredjeparts-kontroll og godkjent fundamentdesignet.

Vestas leverer 3. stk V117-3.3MW-turbiner, der tårnhøyden er 92 meter. Vindkraftverket er planlagt å settes i drift i februar 2018.

Derfor valgte Risa Peikko

I en pressemelding fra Peikko Group sier Johannes Lundal, prosjektutvikler i Risa AS:

- Rask respons og kort leveringstid, er gode grunner til at vi valgte fjellfundamenter fra Peikko. Det å ha en kort linje mellom et eget dedikert Peikko design-team for prosjektering av fundamenter, fabrikk og produksjon, samt enkel og effektiv leveringsrute fra Finland til Norge, er essensielt på et prosjekt med kort byggetid.

Topi Paananen, adm. direktør i Peikko Group Corporation er naturligvis fornøyd med ordren:

- Peikkos løsning for fjellforankringsfundamenter er alltid skreddersydd etter kundens ønske og prosjektbehov. Vi var i stand til å møte kundens stramme tidsplaner og høye kvalitetskrav. Dermed sikret vi oss dette viktige prosjektet, sier han i meldingen.