Rototilts gravemaskinhelter

Rototilt har kåret fire vinnere i konkurransen #excavatorhero. En av dem er norsk.

Publisert Sist oppdatert

Rototilts konkurranse i sosiale medier, #excavatorhero, der hverdagshelten får oppmerksomhet, ble en suksess melder Rototilt i en pressemelding. Nå er vinnerne kunngjort.

- Vi vil synliggjøre den virkelige helten - han eller hun som i det daglige bygger vår felles fremtid. Dette er alle de maskinførerne som ofte glemmes når man snakker om store prosjekter, men som faktisk er helt nødvendige for å gjennomføre prosjektene, sier salgs- og markedssjef Per Väppling hos Rototilt Group AB.

Konkurransen ble gjennomført i sosiale medier (Instagram og Facebook) der vinnerne får reise til Rototilts fabrikk. De fire vinnerne får en dag i Vindeln, Sverige, 23. august. På programmet står blant annet foredragspresentasjon, fabrikkbesøk og «fremtidsworkshop». I tillegg kommer lokale naturopplevelser som rafting i Vindelelven og overnatting i Granö Beckasins trehytter.

Disse fire ble kåret til vinnere av Rototilt:

Rickard Hessle fra Göteborg, Sverige

Rickard har over 25 års erfaring med maskiner. Han begynte som sjuåring. De to siste årene har han kjørt gravemaskiner over 30 tonn - mest en spesialbygget Volvo med lang rekkevidde. Han jobber stort sett på større infrastruktur-prosjekter, blant annet med spregningsforberedelser og rensk etterpå.

- Å jobbe med Rototilt tiltrotator er det beste. Man kommer til over alt og blir utrolig fleksibel, også med store maskiner, sier han i pressemeldingen.

Pål Bergly Østre fra Oslo, Norge

- Det er fantastisk gøy å få være en av vinnerne. Jer er en skikkelig maskinnerd, så det blir kjempegøy å få komme til Rototilt-fabrikken. Rototilt har virkelig revolusjonert måten man graver på, sier Pål Bergly Østre.

Pål har kjørt gravemaskin, stort sett hjulgravere, i ni år. Han jobber for Oslo kommune, Vann og avløp, med vedlikeholdsarbeid.

I det daglige arbeidet er tiltrotator helt nødvendig for Pål.

Hannu Saukko fra Uleåborg, Finland

Hannu driver eget firma og har i praksis hele Finland som arbeidsområde.

Han jobber mest med jernbanebygging og vedlikehold av jernbane, men er også med på vei- og bruprosjekter.

Han har kjørt gravemaskin siden han var sju og jobbet med Rototilts produkter i over ti år. Den eldste tiltrotatoren, er en RT80 som har gått over 16.000 timer.

- Det er veldig hyggelig å bli kåret til vinner. Jeg ser frem til å dele erfaring samt å komme med egne forslag og ideer til teknikkavdelingen, sier han om premien i #excabatorhero.

Brendan Mulholland fra Antrim Irland, Storbritannia

Brendan har kjørt gravemaskin i nesten 30 år. For tre år siden investerte han i en Case 130D med Rototilt tilrotator.

- Det beste med jobben, er å se folks ansiktsuttrykk når jeg begynner jobben med maskinen: Alle blir overrasket over hva jeg kan gjøre, siden jeg har tiltrotator. Det spiller ingen rolle hva slags jobb jeg utfører, det er alltid en fordel med tiltrotator. Dessuten har jeg fått flere jobber. Jeg vil aldri gå tilbake til å jobbe uten tiltrotator. Da vil jeg heller få meg en annen jobb, sier Brendan.