Myntgata 2 selges av Foravarsbygg.
Myntgata 2 selges av Foravarsbygg.

Myntgata 2-kvartalet kan bli kommunalt

Oslo kommune får tilbud om å kjøpe Myntgata 2 til takst.

Publisert Sist oppdatert

Den offentlige avklaringsrunden i forbindelse med salget av Myntgata 2 i Oslo er nå avsluttet, og Oslo kommune er den eneste offentlige instansen som har meldt interesse. Kommunen får dermed mulighet til erverve eiendommen til takst før den tilbys for salg i markedet.

Ingen forhandlinger

Markedsprisen for eiendommen er 338,2 millioner kroner pluss omkostninger. Prisen er fastsatt gjennom en uavhengig verdivurdering med utgangspunkt i gjeldende planprogram for eiendommen.

- Kjøpesummen kan ikke forhandles, men kommunen står fritt til å avslå tilbudet. Hvis det skjer, vil eiendommen tilbys for salg på vanlig måte i markedet, hvor også kommunen har mulighet til å legge inn bud, sier prosjektleder Eli Heggelund i Forsvarsbygg Skifte eiendom.

Akseptfrist er satt til 24. mars 2017 med overtakelse 11. mai.

Indrefilet

Den nesten 13.000 kvadratmeter store tomta midt i hjertet av Oslo består av fem bygninger omkring ett felles gårdsrom.

Teglsteinsbygningene er opprinnelig oppført som staller og kaserne for militære avdelinger tilknyttet Akershus festning, og utgjør totalt ca. 12.000 kvadratmeter BTA.

Alle er oppført i siste halvdel av 1800-tallet med betydelig ombygging på 1950-tallet. Bortsett fra den såkalte «tyskerbrakka» som ble oppført i 1949, er alle bygningene fredet. Hele kvartalet er regulert til spesialområde med formål bevaring etter plan- og bygningsloven.